Oplev Sydafrika

Sydafrika er spændende og spektakulær smuk, nogle gange beskrevet som "hele verden i ét land". Dette eftersom landet huser alt fra ørkener og skove til savanner og bjerge, strande og øer, vildtreservater og pulserende byer. Kort sagt - Sydafrika er et af de mest, hvis ikke det mest, fantastiske og varierede lande på planeten. Men rejser til Sydafrika handler om mere end at værdsætte landskabet. Prøv de sensationelle vine i Vinlandet. Spor dyrevildt i de familievenlige vildtreservater. Se hvaler, der bryder havoverfladen. Gå på vandring i Drakensberg-bjergene. Besøg Gandhis hus i Johannesburg. Eller få en endnu bedre forståelse af Sydafrika ved et besøg i townshippen, Soweto. Velkommen til Sydafrika!
Se alle rejser
Hvorfor vælge Sydafrika?
  • Cape Town - en af verdens mest oplevelsesrige byer, byder på gudesmukke strande- og kyststrækninger, mange adventure og hiking mulighed i bjergene, fantastisk mad og vinsmagning, mange historiske seværdigheder, hyggelig waterfront, og meget, meget mere.
  • Safari - Du kan ikke tage til Sydafrika uden et besøg i Cape Town, men et andet must do er at tage på en safari! Der findes utallige safariparker i Sydafrika, hvor Kruger er den største og mest populære. Kontakt os dog hvis du har specifikke ønsker til din safari, så finder vi den bedste safarioplevelse til dig !
  • Garden Route - omfatter en af de smukkeste kyststrækninger, et eventyrland af gigantiske træer, bregner og udsøgt fugleliv. Bjerge der følger op langs kystlinjen og byder på utallige strande og bugter. En bred vifte af fritidsmuligheder byder sig, og en spektakulær natur samt et mildt klima garanterer en uforglemmelig ferieoplevelse, når du besøger Garden Route i Sydafrika.
Rejsetemaer for Sydafrika

Hos Elcano Travel tilbyder vi en lang række forskellige rejser til Sydafrika. Her kan vi hjælpe dig med at sætte fokus på netop de aktiviteter du drømmer om. Hvad end du er til storbyferie, safarioplevelser på savannen, eller en familieferie, eller noget helt fjerde. Sydafrika har heldigvis en masse at byde på! Er du i tvivl om hvordan du får alle de elementer du holder af i én samlet ferie, så tag kontakt til en af vores dygtige rejsespecialister, de kan hjælpe dig med at sammensætte den perfekte ferie efter dine ønsker.

Storby

Cape Town-regionen i Sydafrika er utvivlsomt et af de smukkeste og mest overbevisende steder at besøge på planeten. Her vil du ud over en by med fascinerende historiske steder, fremragende museer, livlige markeder og en smukt restaureret havnefront også støde på bjergvildmark, barske kyster, sandstrande, frodige haver, smukke vingårde, overlegne hoteller og nogle af de varmeste, mest imødekommende mennesker.

Se rejser her
Familie

Du kan sagtens tage hele familien med på en skøn familieferie til Sydafrika. Der er mange børnevenlige opholdssteder, sjove dyr- og naturoplevelser samt spændende aktiviteter i børnehøjde. Der er også en række forskellige safariparker - mange af dem har de berømte Big Five og fantastiske, forskelligartede landskaber. En af de bedste ting ved at rejse i Sydafrika med børn er, at det er så nemt. At leje en bil (med barnesæde) er enkelt, så du kan nyde din egen frihed og sætte dit eget tempo.

Se rejser her
Safari

Besøg nogle af de mange nationalparker og mød den Sydafrikas bush. Der er mange spændende områder såsom det store Kruger Nationalpark, eller Mabula Nationalpark, der kun ligger en halv times kørsel fra Johannesburg i den malariafrie Waterberg-region. Nyd det store udvalg af dyre-, fugle- og planteliv; de forskelligartede landskaber lige fra græssletter til klippefremspring, der skaber et ideelt levested for de frit omstrejfende "Big Five".

Se rejser her
Billeder fra Sydafrika
Religion, kultur, etikette & mad
Religion

Den religiøse sammensætning af Sydafrika består overvejende af: kristne (68%), muslimer (2%), hinduer (1,5%) og tilhængere af oprindelige trosretninger (28,5%). Sydafrikanerne er praktiserende og religiøse overbevisninger spiller en vigtig rolle i offentlige anliggender.

Læs mere
Befolkning

En række etniske grupper udgør Sydafrikas befolkning. Zulu (22,9%), Xhosa (16,5%), Sotho (17,4%) og Tswana (7,8%) udgør tilsammen alene 64,6% af befolkningen. Afrikaners, eller boere, som er efterkommere af hollandske bosættere, repræsenterer 60% af den hvide befolkning, mens andre hovedsageligt er af britisk oprindelse, men også portugisiske og tyske. Hertil lægges 8,6 % af blandet race og 2,6 % af asiatisk oprindelse. Blandt de nyere indvandrerbefolkninger er jøder, indo-mauritiske, arabere og zanzibari.

Læs mere
Smagfulde madoplevelser

Med det væld af etniciteter, der bor i Sydafrika, har mange opskrifter skiftet hænder gennem årene, og særlige specialiteter fra lokalsamfund er stærkt bevaret. Resultatet er et nationalt køkken, der er rigt, varieret og har en fin balance mellem konkurrerende påvirkninger. Til retterne tilføjes vildt, herunder antiloper, struds og mere eksotiske muligheder som krokodille. Klimaet egner sig godt til udendørs fester, og sydafrikanere har etableret en solid tradition for grill til at tilberede pølser, oksekød, svinekød og mange andre kødprodukter i et socialt, afslappet miljø. Gastronomien i landets større byer vokser i omfang og hurtigt - med mange af Sydafrikas fineste restauranter blandt verdens bedste.

Læs mere