Rejser til Dubai

Se vores udvalg af rejser til Dubai. Elcano Travel tilbyder alt fra både kulturrejser til familievenlig badeferie med fokus på afslapning.

Nyd de mange faciliteter på den kendte og populære strand, The Beach JBR

The Beach JBR (hvilket står for Jumeirah Beach Residence) er efterhånden ved at blive en af de mest hippe og populære strande i Dubai, som du bare ikke må gå glip af på din ferie! Navnet kommer fra det gamle indkvartering Jumeirah Beach Residence, der i 2007 blev udvidet med et væld af hoteller, restauranter, en stor marina og en imponerende strandpromenade. I 2012 blev stranden renoveret, og der er i dag gode faciliteter som helt nye toiletter, omklædningsrum og bad og et stort grønt område. The Beach JBR er i dag et populært feriemål for familier og par såvel som singler i alle aldre og vennepar på ferie.

Eftersom det er en af de mest populære strande i Dubai, der endda også er offentlig og gratis, kan der også være mange besøgende – både lokale og turister. Da stranden er hele 1,8 kilometer lang, kan den derfor føles en smule fyldt. Søger du en rolig plet, skal du dog bevæge dig mod den nordlige del af stranden, hvor der er en del mere plads. Stranden er åben alle årets dage 24 timer i døgnet, men vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at svømme i havet mellem solnedgang og solopgang.

Størstedelen af stranden er offentlig, og dermed også gratis at tilgå, men der er få områder der er private. Her er det muligt at gå igennem og bade, men hvis du vil slå dig ned på dit håndklæde eller på en solseng, skal du være gæst på et af hotellerne. Er du i tvivl, skal du blot holde øje med skiltene på stranden.

Fakta om The Beach JBR:

 • Offentlig eller privat: Offentlig
 • Sæson: Højsæson mellem september og april
 • Strandkvalitet: Hvid sandstrand (1800 m.)
 • Anbefales især til: Par, venner, familier
 • Atmosfære: Livlig
 • Aktiviteter: Vandsport, yoga, træning m.m.
 • Shopping: Stort udvalg
 • Spisesteder: Stort udvalg
 • Natteliv: Begrænset
 • Hoteller: Alle prislejer
 • Adgangspris: Gratis

Sæson: Hvornår skal du besøge The Beach JBR?

Generelt
Planlægger du en rejse til Dubai og The Beach JBR, er det vigtigt at tage vejret i betragtning. Dubai er en ørkenstat, og solen skinner derfor stort set alle årets dage. Højsæsonen er dog mellem september og april, hvor temperaturen er høj men behagelig og luftfugtigheden er lav. I sommerhalvåret ligger dagtemperaturen ofte på omkring 40 grader, hvilket for mange kan være for meget. Trives du dog i varme temperaturer, kan du med fordel rejse i disse måneder, da der er en del penge at spare ved at rejse i lavsæsonen.

Ramadan
Hvert år i den niende måned i den muslimske kalender afholdes Ramadan. Rejser du i denne måned, kan det påvirke flere aktiviteter og åbningstiderne på restauranter og andre beværtninger. Det kan være svært at sige præcis hvilken måned Ramadanen ligger i, da den muslimske kalender ændrer sig hvert år. Hvis du vil undgå, at din rejse ligger under Ramadanen, er du altid velkommen til at kontakte vores erfarne rejsekonsulenter.

Stranden: Familievenlig badestrand

The Beach JBR er den perfekte badestrand for både store og små. Den hvide strand strækker sig over 1,8 kilometer, og er nogle steder flere hundrede meter bred. Der er derfor altid masser plads, selv på travle dage, hvor der godt kan være rigtig mange besøgende på stranden. Stranden har en behagelig hældning ned i det lyseblå vand, hvilket gør den til en perfekt badestrand for alle i familien. Børn af alle aldre kan lege bekymringsfrit i vandkanten, mens voksne ikke behøver gå langt ud for at få en ordentlig svømmetur. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være stærke og farlige strømme i vandet. Det er derfor vigtigt at holde øje med flagene på stranden, der indikerer badeforholdene. Et gult flag betyder, at du skal være opmærksom, hvor et rødt flag betyder, at det anbefales at holde sig oppe af vandet.

Aktiviteter: Altid noget at tage sig til

Utallige vandsportsaktiviteter
En af de bedste ting ved at være på ferie på en strand i den fantastiske by Dubai er de utallige aktiviteter, som du kan tage dig til her. En af de mest populære aktiviteter er naturligvis vandsport, der tilbydes i massevis på The Beach JBR. Uanset om du foretrækker en rolig padletur på paddleboard eller kajak, eller om der skal mere gas på en bananbåd eller vandscooter, så kan du prøve det her. Hvis du vil prøve noget ud over det sædvanlige, kan du også prøve flyboarding, der er en slags jetski til dine fødder, der bruger vandkraft til at løfte dig fra vandoverfladen, eller måske en tur i en sea breacher, der er en lynhurtig båd, der kan opføre sig præcis som en hval – den kan endda dykke under overfladen og hoppe højt op i luften!

Hæsblæsende aktiviteter i luften
Foretrækker du et adrenalinsus i luften, er der også et utal af forskellige aktiviteter, hvor det vil føles som om, at du flyver. På stranden kan du blandt andet prøve parasailing, hvor du kan se den smukke strand fra luften, mens du bliver trukket bag en båd. Vil du endnu længere op, kan du også prøve faldskærmsudspring, hvor du hopper fra et fly mange hundrede meter oppe i luften.

Aktiviteter for de mindste
Rejser du med mindre børn, kan du glæde dig over, at der også er masser aktiviteter for de mindste. Lige bag stranden finder du et legeområde, hvor de yngste rejsende kan sprøjte med vand og køle ned i det varme vejr. Et stykke fra stranden finder du også et større vandland for de helt små, hvor de kan soppe i lavvandede badebassiner og prøve de mange sjove rutsjebaner.

Boldspil eller træning
Hvis du prøver at vedligeholde en god træningsrutine, kan du også gøre dette ved stranden. Du finder flere områder til træning, og The Beach JBR har et af de bedste udendørs fitnessområder i Dubai. På stranden finder du også både fodboldmål og volleynet, så du kan udfordre dine medrejsende eller de lokale til en omgang strandfodbold eller beachvolley.

Shopping: Alt lige ved hånden

Hvis du har planlagt den helt store shoppetur på din ferie til Dubai, er det altid godt at begynde i Dubai Marina & JBR ved The Walk og stranden The Beach JBR. Her finder du et godt udvalg af kendte tøjkæder, mindre butikker med lokalt håndværk, små souvenirbutikker og meget mere.
Alt lige fra store internationale mærker til lokale unikke tøjstykker kan købes her, og du behøver aldrig bevæge dig uden for området omkring The Beach JBR for at få fat det, du måtte få brug for. Skulle du få brug for et apotek eller et supermarked, kan du naturligvis også finde dette ved stranden.

Spisesteder: International cuisine

Både langs stranden og bag den finder du et kæmpe udvalg af forskellige restauranter med mad fra hele verden. Uanset om du vil nyde et traditionelt mellemøstligt måltid, moderne mexicansk, et imponerende japansk festmåltid eller blot en snasket burger, kan du finde noget for dig på en af de over 40 spisesteder ved stranden. The Beach JBR byder endda på madoplevelser udover det sædvanlige. Her kan du blandt andet drikke drinks 40 meter oppe i luften, eller nyde en fantastisk gourmetmiddag rundt om et bord, der bliver hejst hele 50 meter op i luften af en kran! Som en sjældenhed i Dubai har flere af de mere luksuriøse restauranter alkoholbevilling, så du kan få en lækker drink til dit måltid.

Natteliv: Stort udvalg af barer

Eftersom Dubai ligger i en primært muslimsk stat, er der ikke stor fokus på det vilde natteliv. Alligevel er der altid mulighed for at få en drink og en svingom i den livlige storby – især ved The Beach JBR. Normalt skal du besøge et af de større internationale hoteller for at finde en natklub eller en bar, der serverer alkohol, men lige ved stranden finder du faktisk en strandklub, der er hjem til et stort udvalg af forskellige barer, der sørger for at holde den gode stemning kørende til den lyse morgen.

Regler på The Beach JBR

På de fleste offentlige strande er der en række regler, som naturligvis skal følges. På The Beach JBR er det ulovligt at være topløs eller nøgen, uanset om du går rundt eller blot ligger på en solseng. Det er ulovligt at svømme mellem solnedgang og solopgang, da det er for mørkt og derved kan være farligt. Det er heller ikke lovligt at tage billeder af andre strandgæster på stranden, og især ikke kvinder. Udover dette, minder The Beach JBR meget om en vestlig strand, hvor al form for badetøj er tilladt. Hvis du vælger at bevæge dig væk fra stranden, og gerne vil handle ind eller på restaurant, skal du dog huske at tildække dig igen.