Strandliv, kultur, madoplevelser og storslået natur

Følg med på vores rejser fra Hanoi til Ho Chi Minh og kombiner de sprudlende storbyer med udflugter til fjerntliggende og rolige landskaber, hvor frodige og grønne rismarker danner kulissen for små landsbyer på pæle. Oplevelser på cykel er populære og giver dig mulighed for at sætte farten ned og komme i øjenhøjde med de lokale vietnamesere i både storbyerne og de små landsbyer. Med over 3.000 km kystlinje og et væld af dejlige strande, er Vietnam også en favorit blandt familier. Ofte er de længere rejser til Vietnam kombineret med Cambodia, Laos eller Thailand. Velkommen til Vietnam.
Se alle rejser
Hvornår skal man rejse til Vietnam?

I Vietnam er der to klimaer; et subtropisk klima i den sydlige del af landet og et mere tempereret klima i den nordlige del. Derudover er landet præget af to regntider, Nordøstmonsunen og Sydvestmonsunen. De to regntider påvirker landet meget forskelligt, afhængigt af hvor man befinder sig. Kort sagt er Vietnam dejlig at besøge hele året. Så det er mere et spørgsmål om hvad du vil opleve, hvor og hvornår?

Rejsetemaer for Vietnam

Fordi Vietnam er så alsidigt et land, findes der heller ikke rigtig nogle former for rejser, som Vietnam ikke kan tilbyde. Hvad end du er på udkig efter en familievenlig rejse, en storbyferie, bounty-strande og afslapning i lange baner eller måske en mere adventurepræget ferie, finder du det i Vietnam. Det er meget populært med en rundrejse i Vietnam, hvor du kan få lidt af det hele. Vietnam er et forholdsvist nemt og trygt land at rejse i uanset, hvor mange destinationer du drømmer om at besøge. Få hjælp af en af vores dygtige rejsespecialister til at sammensætte din drømmerejse rundt i Vietnam.

Strand

Vietnam er de senere år blevet en populær destination for strandferier. Det skyldes blandt andet de mange luksuriøse strandresorts, der er blevet bygget langs landets kyst. Blandt nogle af Vietnams bedste strande kan nævnes Hoi An, Mui Ne, Phu Quoc eller Danang og Nha Trang-bugten, der alle byder på smukke sandstrande. 

Se rejser her
Kultur

Vietnam har en spændende kultur, der på mange måder adskiller sig fra den danske. Gå på opdagelse i Vietnams mange kulturelle tilbud, der både byder på indfødt kultur i de små landsbyer, et hav af kulinariske øjenåbnere fra deres mange gadekøkkener, ældgamle templer og smukke nationalparker med gemte historier.

Se rejser her
Flodkrydstogt

Et krydstogt i Vietnam giver en helt ny mening. For i Vietnem sejles med små skibe, der giver muligheder for i nord at udforske enten Den Røde Flod eller Halong Bugten. Eller måske Mekong-floden i syd? Nyd Halong Bugtens pragtfulde natur eller flyd sejl sagte langs bredderne af Den Røde Flod eller Mekong floden. Dette for at nyde naturen og kulturen, samt forstå hvordan vandvejene i århundreder har bundet Vietnam sammen.

Se rejser her
Familie

I Vietnam er børn ingen hindring. Både fordi Vietnam byder på alt fra afslappende badeferier til mere aktive rejser, men også fordi den lokale befolkning er utroligt gæstfrie og imødekommende. Det betyder, at I kan være helt trygge ved at have børn med i de større byer, også selvom den tætte og travle befolkning kan give en lidt kaotisk atmosfære. Langs Vietnams kyst finder du desuden flere mere rolige resorts, som tilbyder børnevenlige ferier til familier med børn i alle aldre.

Se rejser her
Romantik

Vietnam kan virke som en usædvanlig destination for rejser med romantisk indhold. Men med nogle af de bedste strande, mest luksuriøse hoteller i Asien, en fantastisk natur, venlige mennesker og en delikat madkultur, så er Vietnam faktisk et fremragende valg. Og variationen er stor og ligger ikke kun i dets geografi, men også i kulturen, menneskene og de mange oplevelser.

Se rejser her
Aktiv

Der er næsten ingen ende på listen over aktiviteter, du kan give dig til i Vietnam. Det gælder alt fra bjergklatring på Cat Ba-øen til kajakture i skjulte grotter eller dykning ved smukke rev langs kysten. Det er også utroligt populært at køre på motorcykel i Vietnam, og for den eventyrlystne kan man køre igennem hele eller dele af Vietnam på en lejet motorcykel eller scooter. Vær dog opmærksom på, at trafikreglerne er anderledes end i Danmark.

Se rejser her
De bedste strande i Vietnam

Vietnam har måske ikke samme ry for eksotiske strande, som nogle af sine sydøstasiatiske naboer. Men når det kommer til palmer og turkisblåt vand, så har de 3.400 km kystlinje sin rimelige andel af dejlige strande - for ikke at nævne den håndfuld tropiske, koraløer, der ligger syd for fastlandet. Uanset om du leder efter en sandstrækning nær en af landets livlige byer, et sted, der er velegnet til familier eller en stille bugt for at undslippe folkemængderne, så er der en strand at vælge. Nedenfor finder et lille udvalg af nogle af de mest populære strande i Vietnam.

Hoi An

Strandene i Hoi An er populære og kun en forholdsvis kort cykel- eller scootertur fra selve byen og centrum af Hoi An. Strandene er endnu forholdsvis adskilt fra byens øvrige udvikling, og er et perfekt udflugtsmål for sol, vand og afslapning, når du besøger Hoi An. Foruden dejlige badeforhold, kan du også finde et bredt udvalg af resorts, fiskerestauranter, barer og meget mere.

Læs mere
Mui Ne & Phan Thiet

Mui Ne Beach er en tidligere lille fiskerlandsby, og nu et aktivt udviklende feriested beliggende i den nordøstlige del af Phan Thiet. Et populært feriemål i Mui Ne-bugten i russisktalende turisters hverdag har fået sit eget navn "Muinovka." Mui Ne, en smuk kystby på Vietnams sydøstkyst, er en 12 kilometer lang flot bugt, der kan prale af feriesteder ved stranden.

Læs mere
Phu Quoc

Hvis du leder efter en perfekt strand med hvidt puddersand, turkis og klart vand, svajende palmer og en frodig jungle som baggrundstapet, så er strandene på Phu Quoc måske netop det du søger. Foruden billedskønne strande, finder du her også hyggelige restauranter, barer og butikker. Phu Quocs strande tilbyder hvert deres - fra dem med 'puls' til de mere stille og uspolerede.

Læs mere
Nha Trang

Nha Trang er kendt for sine smukke strande og er en af de populære stranddestinationer i Vietnam. Byen har også en fascinerende historie og kultur, med templer og lokal kunst. Der er aktiviteter at tage sig til, såsom dykning, snorkling og bådtur i det smukke område omkring øerne ud for kysten. Med et bredt udvalg af hoteller, restauranter og natteliv, er Nha Trang et godt sted for dem som ønsker lidt mere "liv" på strandferien.

Læs mere
Danang

Danang er en populær badedestination i det centrale Vietnam og med en smuk kystlinje, historiske seværdigheder og god mad. Besøg her også det UNESCO-listede gamle tempelomsområde My Son, udforsk de skjulte grotter ved Marble Mountains eller nyd blot en dag på stranden.

Læs mere
Con Dao

Bai Dat Doc er en fantastisk smuk 3-kilometer lang strand på øen Con Dao. Det lyse sand, og de skovklædte omgivelser, giver en vidunderlig fornemmelse af at have fundet et helt særligt hjørne af verden med ro og rum for afslapning. Vandet er oplagt til både bade- og svømmeture.

Læs mere
Regioner i Vietnam

Vietnam er stort og alsidigt og byder på så meget forskelligt, at det kan være svært at vælge, hvor man skal starte og slutte. Særligt hvis man har begrænset tid til at udforske landet. Herunder finder du information om de tre regioner i Vietnam.  


Nordlige Vietnam

Det nordlige Vietnam er for dig, som søger eventyr. Her finder du rækker af storslåede bjerge, rismarker så langt øjet rækker og meget andet enestående natur. Det er blandt andet i dette område, at du finder det verdensberømte område Halong Bay, Ba Be’s fantastiske søer og de mange muligheder for bjergbestigning og trekking i Ha Giang. Det nordvestlige højland må du endelig ikke gå glip af. Udover den enestående natur, er Nordvietnam også et kulturelt besøg værd. Her kan du for eksempel støde på små landsbyer i Sapa-området og opleve ældgammel stammekultur.

Læs mere
Centrale Vietnam

Det geografiske hjerte i Vietnam, er spækket med historiske og kulturelle seværdigheder, smukke strande og vidunderlige naturområder og nationalparker. Dertil kommer, at området er kendt for at servere skøn mad fra sine gadekøkkener. Det finder du dog i så godt som hele Vietnam. I Centralvietnam bør du blandt andet sætte tid af til at besøge Hue eller Hoi An, og er du historieinteresseret, vil du også synes, at det er spændende at besøge den gamle militærzone. Skal der lidt storby indover, kan du med fordel besøge Danang, og ellers er Phong Nha-regionen også et besøg værd. Her kan du blandt andet opleve verdens største grotte samt masser af spændende krigshistorie. Slut eventuelt af med at par afslappende dage på den skønne strand i An Bang eller tag på madlavningskursus og lær at lave autentisk vietnamesisk mad.

Læs mere
Sydlige Vietnam

Vietnams sydkyst er i dag kendt for sine lange arealer belagt med hvidt sand, der grænser ud til havet. Det er derfor også i Sydvietnam, at du finder den bedste destination for en strandferie. Drømmer du derfor om masser af varme, frisk frugt, drinks og god mad, alt sammen med udsigt til turkisfarvet vand? Ja, så er Sydvietnam destinationen for dig. Skal der ske lidt mere på ferien, har Sydvietnam også rigtig gode forhold for snorkling og dykning samt almindelig surfing og kitesurfing. Så kan du også få pulsen op i løbet af dagen. Nha Trang og Mui Ne er meget populære områder i Sydvietnam. Men er du på udkig efter mere skjulte skatte, er der masser at finde. Hop på scooteren eller gå en lang tur og find grotter og strande, hvor der ingen andre er. Leder du efter det ultimative get-away, er Con Dao-øen stedet for dig.

Læs mere
Rejsemål i Vietnam

Med sine sprudlende metropoler, eksotiske lækre køkken, smukke strande og øer, samt store nationalparker, ligger Vietnam i toppen af mange rejsendes ønskeliste. Landets højdepunkter er utallige, men der er nogle steder, der simpelthen ikke kan springes over. Nedenfor finder du et lille udvalg af nogle af Vietnams mange spændende rejsemål. 

Hanoi

Hanoi er Vietnams hovedstad, og du må ikke snyde dig selv for et glimt af denne fantastiske by. Byen er kendt for at være i en rivende udvikling, og det skaber en helt særlig stemning, når du på en og samme tid går rundt mellem en blanding af gammel, fransk arkitektur fra kolonitiden, velbevarede templer og moderne skyskrabere. Hop på en tuk-tuk og tag på tur i byen, far vild på et af de mange markeder eller nyd atmosfæren i den gamle bydel. Hanoi byder på det hele.

Læs mere her
Læs mere
Halong Bugten

Halong Bugten (Halong Bay) er verdenskendt og den absolut største attraktion i Vietnam, og det er ikke uden grund. Den smukke bugt, der af lokale også går under navnet ”den nedstigende drage”, er på UNESCO’s verdensarvsliste og er blevet kåret som et af verdens syv naturlige vidundere. Området betragtes som et af verdens smukkeste naturlandskaber, og et mini-krydstogt i denne bugt er for mange et must-do på rejsen til Vietnam. I den smaragdgrønne bugt ligger der nemlig op mod 3.000 kalkstensøer foruden talrige grotter, laguner og koralrev. Mange ture til denne smukke bugt starter i Hanoi, hvorfra der er omkring fire timers transport over land til man når bugten.

Læs mere her
Læs mere
Hue

Har du tiden og muligheden, bør du tage et smut forbi kejserbyen Hue, som er placeret ved bredden af Perfume-floden. Byen var engang hovedstad for kejserdynastiet Nguyen, og i dag kan du stadig mærke den majestætiske stemning i byen, til trods for at mange af de smukkeste bygninger gik tabt under krigen. Hue er derudover også placeret på UNESCO’s verdensarvsliste. Er du en ægte historiker, eller elsker du bare at gå på opdagelse i nye kulturer, er Hue byen for dig.


Læs mere her
Læs mere
Hoi An

Den charmerende by Hoi An har ikke overraskende fået et ry for at være turisternes favorit-by i Vietnam. Her falder mange for de smukke gåture langs Thu Bon-floden, der er omdrejningspunktet for den gamle bydel. Derudover giver elementer som Den Japanske Bro, oplyste silkepapirslamper, historiske bygninger og farverige monumenter byen sit helt eget særpræg. Hoi An finder du cirka halvvejs mellem Ho Chi Minh og Hanoi og er derfor et oplagt stop på Vietnam-ruten. Derudover kan du under dit besøg i Hoi An med fordel tage på et af de populære madlavningskurser.

Læs mere her
Læs mere
Ho Chi Minh

Ho Chi Minh, der også er kendt under byens gamle navn Saigon, gemmer på masser af spændende krigshistorie. Cu Chi-tunnellerne er for eksempel en fascinerende oplevelse for sig selv, og dertil kommer byens krigsmuseum. Udover byens historie er Ho Chi Minh en vibrerende by og landets kulturelle hjerte.

Læs mere her
Læs mere
Mekong Deltaet

Det store, vidtstrakte Mekong-delta, hvor igennem Mekong-floden løber det sidste stykke fra det tibetanske højland til sit møde med Det Sydkinesiske Hav,  er en frodig labyrint af langstrakte vandveje og mangroveskove. Denne frugtbare region er Vietnams risskål, og rejsende strømmer til de flydende markeder for at se varer, der bliver udvekslet mellem farverige både badet i det tidlige morgenlys.

Læs mere her
Læs mere
Billeder fra Vietnam
Oplevelser i Vietnam

Der er mange spændende ting at opleve i Vietnam, og det kan være svært at nå dem alle. Her giver vi dig et overblik over nogle af de få og mest populære seværdigheder du finder, når du rejser til Vietnam. Oplev alt fra hjerteskærende historie til hyggelige byer og kejserlige monumenter. Foruden de her nævnte seværdigheder, er der selvfølgelig et væld af andre ting at opleve. Få hjælp og vejledning fra en af vores dygtige rejsespecialister til at finde den rejse til Vietnam, der indeholder de seværdigheder og oplevelser du finder mest interessante.

Trekking & Vandring

Vietnam byder på spektakulære vandre- og trekkingmuligheder for de eventyrlystne. Oplev de betagende landskaber i bjergene omkring byen Sapa med terrassemarker og vandfald, eller rismarkerne og dalene ved Mai Chau. Udforsk de lokale stammer og deres kultur på din vandretur.

Læs mere
Sandklitterne i Mui Ne

Sandklitterne i Mui Ne er geologiske vidundere du bør opleve. De store mængder af rødt og hvidt sand får tankerne hen på Saharas vidtstrakte ørken. Foruden at være et smukt syn, er der også masser af sjove aktiviteter og guidede ture at hente her. Lej fx en slæde af plastik, og kast dig ud i sjove kælketure ned af klitterne. Du kan også ræse afsted på 4-hjulede motorcykler eller andre sjove køretøjer, men husk også at stoppe op og nyde synet af dette fantastisk naturvidunder.

Læs mere
Dyre- og naturoplevelser

Vietnam har mange smukke naturområder og nationalparker, som tilbyder helt enestående udsigter og oplevelser. Engang bestod Vietnam hovedsagelige af tropiske skove, men i dag er mange af dem desværre forsvundet til fordel for væksten i befolkningen, og landet består i dag kun af omkring 20% jungle. 

Læs mere
Krydstogter i Vietnam

Et krydstogt blandt Vietnams vandveje er en af de mest populære måder at udforske Vietnam på. Noget der Ikke er overraskende i betragtning af, at så meget af landets handelshistorie og landlige livsstil er centreret omkring dets floder og havnebyer. Flodkrydstogter finder deres hjem langs Den Røde Flod i nord og den mægtige Mekong Flod i syd, mens Halong Bugten og dens omkringliggende smaragdgrønne farvande er vært for autentiske minikrydstogtsbåde, der sejler blandt de rene kalkstensfremspring dækket af regnskove. Fordyb dig i den lokale livsstil, hold pause i fjerntliggende byer for at cykle gennem rismarkerne eller shoppe souvenirs på flydende markeder. Parret med gourmetmiddag og varm gæstfrihed ombord er det en vidunderlig måde at rejse på.

Halong Bugten

Mini-krydstogtrejser til Halong-bugten i Vietnam er en populær måde at opleve de imponerende kalkstensklipper og øer på. Med en varighed på 1-2 dage kan man sejle igennem de smukke naturscenerier, besøge grotter og øer og nyde lækker mad ombord på båden. Dette er en af de mest ikoniske oplevelser i Vietnam, og nærmest et must-see for enhver rejsende.

Læs mere
Mekong-floden

Når du begiver dig ud på et flodkrydstogt ad Mekong-floden mellem Vietnam og Cambodja, opdager du Mekongs righoldige biologiske skattekiste, der er berømt for sit rigelige fugleliv og fiskearter. Samtidig ser du dagligdagen ved vandet, mens du udforsker flodens berømte flydende markeder, pælelandsbyer, samt fascinerende dambrug og frugtplantager.

Læs mere
Den Røde Flod

At tage på et flodkrydstogt ad Den Røde Flod er den bedste måde at se denne smukke nordlige region, hvor du vil støde på et frodigt grønt hav af rismarker indrammet af tårnhøje bjerge, afsideliggende landsbyer og små templer ved floden.

Læs mere