Rejser til alle de populære destinationer i Asien

Asien er verdens største kontinent, og nok også det kontinent med størst diversitet, hvor en bred vifte af kulturer og sprog danner rammen for enestående oplevelser. Alle dine sanser bliver sat i spil i denne eksotiske verdensdel, populær blandt rejsende fra hele verden. Hvor end du rejser i Asien er der masser at opleve i form af kultur, historie og naturoplevelser. Lad dig synke ned i det fjerne østen, og gå på opdagelse i en verden der kan virke meget fjern fra det du er vant til, hvor eventyr, frodig jungle, vildt dyreliv og storslåede seværdigheder er på menuen. Se nærmere på de forskellige lande du kan besøge i Asien. Kan du ikke vælge din favorit, er der mulighed for at besøge flere af landende på en af vores rundrejser, eller du kan få skræddersyet en rundrejse præcis efter dine ønsker.
Læs mere her
Klima og sæson

Når du skal planlægge din rejse til Asien skal du være opmærksom på vejrforhold som monsunregn og tørkeperioder. Alt efter hvad du ønsker at opleve på din rejse, er det vigtige faktorer. Det kan fx være svært at finde smukke vandfald i tørkeperioden, eller spotte farverige fisk på din snorkeltur under monsunen. Heldigvis har vi undersøgt vejrforholdene, sæsonerne og årstiderne i Asien for dig, så vi kan guide og vejlede dig til den bedste rejse til østen, uanset hvornår du ønsker at rejse, og hvad du drømmer om at opleve.

Asien har som udgangspunkt to klimazoner. Afhængig af hvornår på året du ønsker at rejse, kan det være en fordel at vælge den ene klimazone frem for den anden for at opnå de bedst mulige vejrforhold på din rejse. Rejser du i den danske sommer, anbefaler vi at besøge lande som Tibet, Borneo, Kina, Mongoliet, Indonesien og Bali. Rejser du derimod når det er vinter i Danmark foreslår vi at du tager til Nepal, Indien, Himalaya, Thailand, Filippinerne, Vietnam, Sri Lanka, Maldiverne, Burma, Laos eller Cambodia. Du kan se nærmere på klima og sæson under den destination du drømmer om at besøge.

Storbyliv, jungle og afslapning – Asien har det hele

Når du planlægger en rejse til Asien kan et af de første og måske største dilemmaer du støder på være, at vælge hvor i Asien du vil rejse hen. Der er så mange muligheder, og hvert land, område, by og ø har sin helt egen charme. Derfor kan det være en ide at sammensætte din rejse til Asien med flere forskellige destinationer, fx lidt øhop og strandliv, luksusferie i storbyen, jungletrekking og besøge nogle af verdens mest imponerende historiske seværdigheder. Det er nemlig det Asien kan – det hele. Mange forskellige oplevelser inden for en overskuelig radius. Vi kan hjælpe dig med at sammensætte præcis den rejse du drømmer om, eller lad dig inspirere af vores rejseudbud her.

Gode grunde til at besøge Asien
 • Strandende. Langt de fleste asiatiske lande har nogle helt vidunderlige strande. Hvidt sand, azurblåt vand og og rig mulighed for sjove og udfordrende vandaktiviteter.
 • Kultur. Asien har en unik kultur, diversitet og historie, og er ophavet til flere af verdens mest imponerende historiske monumenter. Her kan blandt andet nævnes Angkor Wat i Cambodja, Taj Mahal i Indien, Den Kinesiske Mur i Kina og listen er nærmest uendelig.
 • Familie. Asien er en oplagt destination til en rejse med familien. De fleste lande er efterhånden velbesøgte og vant til turister, hvilket gør det trygt og let at rejse rundt. Derudover er der masser at opleve for alle aldre.
 • Mad og drikke. Det asiatiske køkken er velrenommeret i hele verden. Grundingredienserne i de fleste retter er som oftest ris, nudler og grøntsager, for ikke at glemme de mange karismatiske krydderier Asien er særligt kendt for.
 • Dyreliv. Der er meget skønt dyreliv at opleve i den asiatiske natur og i dyreparker. Lær om elefanter i Laos eller Thailand, kom helt tæt på orangutanger i Borneo eller spot farverige fugle i nogle af de mange nationalparker.
 • Aktiviteter. Tag på trekking i det nordlige Vietnam, snorkle blandt farvestrålende fisk i Thailand eller hop på surfbrættet når du besøger Bali. Der er masser af muligheder for dig der ønsker en mere aktiv ferie.
 • Spændende byer. Besøg nogle af Asiens livlige storbyer, fyldt med shopping, kultur og lækker mad. Oplev fx skyskrabere i Hong Kong, en vidunderlig blanding af modernitet og traditioner i Bangkok eller orden og renlighed i Singapore.
 • Få noget for pengene. Generelt i Asien kan du forvente at få noget for pengene, både når det kommer til spisesteder, transport, hoteller og meget mere. Priserne er generelt lavere end i Europa, hvorimod serviceniveauet ofte er helt i top.
Elcano Travels favoritoplevelser i Asien
 • Hop på den Transsibiriske Jernbane i Moskva og få en oplevelse for livet på denne episke togtur gennem Sibirien og hele vejen til Beijing eller Vladivostok.
 • Besøg Luang Prabang i Laos, og overvær orangeklædte munke når de vandrer til templet i denne velbarede og traditionsrige by.
 • Få indblik i stammelivet på Borneo, og bo hos en lokal familie, hvor du får mulighed for at overvære dagligdagen og de mange traditioner.
 • Tag på trekking til Basecamp ved Mount Everest i Nepal. Bjergbestigningen hele vejen til toppen er bestemt ikke for alle, men turen til Basecamp er også en stor oplevelse.
 • Se Taj Mahal. Et fuldstændig fantastisk bygningsværk i Indien. Stå op før solen, og nyd stilheden på pladsen foran, inden de store turistmængder indfinder sig.
 • Tag på udforskning ved Angkor templerne i Cambodia. Lad dig synke tilbage i fortiden og bliv imponeret over de ældgamle bygningsværker.
 • Sejl ud i Halong Bay i Vietnam, og oplev naturen når den er smukkest med dramatiske klipper der skyder op af vandet. Hop af ved nogle af klipperne, og gå på opdagelse i den vilde natur.
background graphic