Oplev Indonesiens mangfoldighed: Fra Bali til Jakarta

Indonesien består af mere end 17.000 øer. De mange fantastiske øer byder på forskellige kulturer og traditioner. Derudover er der spækket med oplevelser. Her kan du både få afslapning og oplevelser i verdensklasse. Indonesien er kendt for sine smukke strande, betagende natur, spændende templer og andre historiske områder, der alle er værd at besøge. Du bliver mødt af et tropisk klima, der byder på regnskov og solrige dage. Indonesien er helt sikkert et land, der skal opleves.
Se alle rejser
Rejser til Bali


Bemærk at alle Bali rejser kan ses her


Hvornår skal man rejse til Indonesien?

Indonesien har en god placering nær ækvator, hvilket giver en nogenlunde lun temperatur hele året rundt. Være opmærksom på, at der både er tørkeperioder og regnperioder i Indonesien. Det er dog muligt at få en fantastisk ferie i Indonesien, uanset hvornår du rejser.

Klima
Da Indonesien er placeret tæt på ækvator, er der tale om et tropisk land. Året er derfor inddelt i en regnsæson og en tørkesæson. Regnsæsonen er fra november til april, hvor de resterende måneder, fra maj til oktober, er tørkesæsonen.
Vælger du at lægge din ferie i Indonesien i regnsæsonen, skal du være opmærksom på, at det regner hver dag. Det vil dog ikke være hele dagen. Du kan derfor sagtens få noget ud af dagen, hvor du kommer ud og oplever noget.
Du skal være opmærksom på, at der er nogle veje og attraktioner, der er lukket i regnsæsonen af sikkerhedsmæssige grunde.
I tørkesæsonen vil du opleve, at der er en lavere luftfugtighed. Det er typisk noget, der tiltaler mange rejsende. Mange vælger derfor at placere deres ferie i denne periode.

Sæson
Kigger vi på sæsonen for rejser til Indonesien, er der nogle tidspunkter, der er mere turistprægede end andre. September er et af de bedste tidspunkter at rejse til Indonesien, da der ikke er for mange turister. Det er dog stadig i tørkesæsonen, hvilket giver dig gode vejrforhold, mens du opholder dig i Indonesien.
August er et af de tidspunkter, hvor der er flest turister. Er det udelukkende vejrforholdene, du går efter, foretrækker langt de fleste at rejse til Indonesien i tørkesæsonen.  


Hvorfor rejse til Indonesien?

  • Øer med fantastiske strande: De mange øer gør det muligt at lave øhop og opleve en masse. Derudover er der næsten altid en strand i nærheden, hvor du får den fulde paradisstemning.
  • Jakarta: Storbyferie i landets hovedstad, hvor kulturoplevelser og gæstfrie lokale venter.
  • Nationalparker: Den skønneste natur med et spændende dyreliv. Besøg de mange nationalparker, hvor du oplever dyrene i deres naturlige habitat.
  • Unikke smagsoplevelser: Oplev en smagsbombe ud over det sædvanlige, når du besøger de lokale gadekøkkener.
Læs mere om klima og sæsoner her.
Rejsetemaer i Indonesien

Indonesien er spækket med oplevelser til alle former for rejser og alle former for rejsende. Der er både mulighed for storbyferie, familieferie, kulturrejse, rundrejse, oplevelsesferie, aktiv ferie, eller hvad du ellers har i tankerne. Vi har arrangeret nogle rejser allerede, måske er der en af dem der passer til dig? Du kan også skræddersy din helt egen rejse til Indonesien, så er du sikker på at få de oplevelser med hjem i bagagen som du bedst kan lide. Se mere om de forskellige rejsetemaer her, og lad dig inspirere.

Storby

Har du en storbyferie i tankerne, er der flere spændende byer, der er værd at besøge. Der er for eksempel hovedstaden Jakarta på øen Java, der byder på små forretninger, værksteder, restauranter, caféer, museer, gallerier og meget mere. På Bali finder du blandt andet byen Ubud, der også er kendt for sit pulserende liv med en masse spændende tilbud.

Se rejser her
Strand og øhop

Er du til sandstrande og klart vand, får du den perfekte badeferie i Indonesien. For mange er rejser til Indonesien nemlig indbegrebet af afslapning på de smukke strande. De mange øer gør det yderst attraktivt med øhop. Øerne har hver især deres egne kendetegn. Du kan derfor opleve forskellige strande og kulturer på de forskellige øer.

Se rejser her
Familie

Skal I afsted på en familieferie, er Indonesien det oplagte sted, hvor der er noget for hele familien. Du finder en masse hoteller, hvor hele familien kan nyde opholdet. Derudover finder du et stort udvalg af børnevenlige strande. Er der tale om en grupperejse, hvor der er store og små med, er der noget for alle aldre i Indonesien.

Se rejser her
Aktiv

Drømmer du om en aktiv ferie, hvor du får pulsen op, er der også rig mulighed for det, med rejser til Indonesien. Du kan blandt andet surfe, cykle ture, snorkle, tage på vandreture og meget mere. Du kan derfor lave den perfekte kombination af oplevelser og aktiv ferie i Indonesien.

Se rejser her
Kultur

Er kulturen i højsædet, har Indonesien en masse at byde på. De forskellige øer har hver især en masse attraktioner. Du kan blandt andet komme på tempelbesøg, vandre op til toppen af en vulkan, tage på homestay og meget andet. Lav øhop, og få en kulturrejse ud over det sædvanlige.

Se rejser her
Natur- og dyreliv

Vil du opleve natur og dyr på tæt hold, er Indonesien et rigtig godt rejsemål. Der er flere spændende nationalparker, hvor du kan opleve en masse forskellige dyrearter. Derudover er der den smukkeste natur, der emmer af frodighed, mystik og ro på samme tid.

Se rejser her
Indonesiens bedste rejsemål

Indonesien består af 17.000 øer, så der er rigeligt at give dig i kast med når du skal udforske dette smukke land. Det kan være svært at udvælge de helt rigtige destinationer til din ferie, da langt de fleste øer og områder har rigtig meget at byde på. Du kan dog være sikker på, at der næsten altid er en strand inden for nogenlunde rækkevidde, uanset hvor i Indonesien din rejse skal gå hen. For at hjælpe lidt på vej har vi udvalgt nogle af de mest populære rejsemål herunder, så du kan se nærmere på de forskellige destinationer og finde de områder der matcher dine ønsker.

Sumatra

Sumatra er den vestligste ø i Indonesien. Sumatra betegnes som en yderst fredfyldt ø, hvor der er mulighed for at opleve en masse natur og dyreliv. Øen er blandt andet kendt for sin jungle, hvor der er orangutanger. Du kan også opleve vulkanske søer med helt blåt vand. Eller måske er de smukke strande noget for dig?

Læs mere her
Læs mere
Java

Java er en af de øer i Indonesien, hvor der er rigtig meget aktivitet. Den kan derfor synes en smule kaotisk. Det er dog ikke noget, du skal lade dig skræmme af. Java byder nemlig på en masse oplevelser. Du kan både opleve storbylivet i den indonesiske hovedstad, Jakarta, templer og smuk natur. Der er selvfølgelig også fantastiske strande.

Læs mere
Bali

Bali er en af de øer, der er blevet yderst populære blandt turister. Det er ikke overraskende. Her er der nemlig en helt fantastisk stemning, hvor du kan slappe af og nyde tilværelsen. Bali er blandt andet kendt for sine eminente strande. Derudover er der flotte templer og smuk natur. Bali har nærmest det hele.

Læs mere her
Læs mere
Lombok

Lombok er ikke nær så overrendt af rejsende som Bali. Vil du have mere ro, er Lombok stedet for dig. Lombok er endda kendt for at have endnu smukkere strande end Bali. Derudover kan du opleve vulkaner og smuk natur.

Læs mere
Komodo

Komodo er en mindre ø i Indonesien. Vil du opleve komodovaranen, der er den største øgleart i verden, skal rejsen gå til Komodo. Dette spændende dyr bliver typisk to til tre meter langt. Øglearten kaldes også for komododragen.

Læs mere her
Læs mere
Flores

Vil du opleve den smukkeste tropiske natur, er det Flores, du skal tage til. Her vil du opleve skove, strande, floder og meget mere, der er helt magiske. Besøger du de lokale, får du en autentisk oplevelse.

Læs mere
Vestpapua

Indonesien inkluderer også den vestlige del af øen Ny Guinea. I daglig tale kaldes området for Vestpapua. I denne del af Indonesien finder du en betagende jungle og vidunderlige søer. Derudover kan du opleve en mangfoldig kultur med forskellige etniciteter.

Læs mere
Populære seværdigheder i Indonesien

Indonesien har mange spændende seværdigheder i vente. Her kan du få store kulturelle oplevelser når du besøger stammefolk på fjerntliggende øer, du kan fordybe dig i naturens storhed, smukke skove, jungler og haver, eller du kan opleve historiske bygningsværker, ældgamle ruiner og meget mere. Find inspiration til din rejse i vores forslag herunder, eller kontakt en af vores dygtige rejsespecialister for mere information råd og vejledning.

Stammeliv på Sulawesi

Vælger du øen Sulawesi, kan du opleve de etniske stammer, som Bajau's, Torajas og Minahasas. Det kan være en helt unik oplevelse at komme tæt på disse stammer, deres skikke og kultur. Alt efter hvilken ø du besøger, kan du opleve forskellige befolkningsgrupper, religioner og kulturer.

Læs mere
Storslået natur i nationalparkerne

Er du mere til natur og dyreliv, er der også et hav af seværdigheder inden for denne genre. Flere af øerne byder på smukke nationalparker, hvor du kan opleve flere hundrede dyrearter. Derudover er der den smukkeste natur, der kan være helt betagende at bevæge sig rundt i. Besøg blandt andet Bromo Tengger Semeru Nationalpark, som har flere aktive og sovende vulkaner som du kan udforske. Du kan også tage forbi Toba søen, hvor du kan svømme i verdens største vulkansø.

Læs mere
Borobudur

Borobudur i det centrale Java er et kulturelt vidunder. Det pyramideformede tempelkompleks rejser sig i den betagende natur, omgivet af vulkaner og grønne marker. Pladsen er sandsynligvis grundlagt som religiøst område tilbage i det 8. århundrede, og vurderes til at have taget 75 år at opføre. I dag er det en UNESCO fredet seværdighed, der bestemt er et besøg værd.

Læs mere
Strande og øer i Indonesien, du skal opleve

Indonesien er nærmest indbegrebet af skønne strande, som findes på de mange forskellige øer. Drømmer du om en badeferie, hvor du kan dase ved stranden hele dagen, er der masser af muligheder, nærmest uanset hvilken ø i Indonesien du vælger som destination. Se nogle af vores favoritter her.

Pink Beach, Flores

Denne helt særlige strand finder du i Komodo Nationalpark, og er yderst sjælden af sin slags. Strandsandet her har en helt særlig lyserød nuance, som det får på grund af mikroskopiske dyr som sidder på koralrevene i området. Når bittesmå stykker af de røde koraler blandes med det hvide sand, ender det ud med denne helt særlige kulør på stranden. Foruden et smukt syn på selve stranden, er det også et skønt område til snorkling.

Læs mere
Mawi beach, Lombok

Lombok er kendt for at have nogle af de bedste surferspots i Indonesien, og Mawi Beach er nok en af de mest populære til netop dette formål. Bølgerne kan blive temmelig store på denne strand, så det er et perfekt sted at spotte dygtige surfere. Foruden vilde bølger, er stranden også et skønt sted, hvor rolige vandområder også kan findes langs kysten og forskellige små cafeer og barer byder på lækre specialiteter.

Læs mere
Karimunjawaøerne, Central Java

Karimunjawaøerne ligger i Javahavet, og er ikke sådan lige at komme til fra hovedlandet, hvilket også gør dem til en helt særlig oplevelse. Her finder du en anerkendt marinepark, som er særligt populær blandt turister der drømmer om at tage på opdagelse under havets overflade, enten ved dykning eller snorkling. Her vil du opleve et farvestrålende liv af koraller og eksotiske fisk.

Læs mere
Billeder fra Indonesien
Den indonesiske religion og kultur

Indonesien har et rigt kulturliv, både når det kommer til befolkning, traditioner og madlavning. De mange forskellige øer har ofte hver deres særpræg, kulturelle tiltag og oplevelser, så der er masser af nye og lærerige oplevelser at hente med hjem, hvor end du bevæger dig hen i Indonesien. Læs mere om hvad du blandt andet kan opleve herunder.

Religion

Religionen er meget varierende i Indonesien, alt efter hvilken ø du rejser til. På Bali er størstedelen hinduer. Kristendommen er mest udbredt på Flores, Timor, dele af Sulawesi, den centrale del af Java og Sumatra. Derudover finder du også buddhister på flere af øerne i Indonesien.

Religion spiller generelt en grundliggende rolle i den indonesiske befolknings liv, og stort set alle indbyggere praktiserer en af de fem store verdensreligioner.

Læs mere
Kultur

Øerne adskiller sig fra hinanden, men har også nogle kulturelle fællestræk. For at komme helt tæt på kulturen er der flere oplevelser, der er oplagte. Det kan for eksempel være en unik oplevelse at besøge nogle af de forskellige stammefolk der er på øerne, lære om deres traditioner, arkitektur og levevej.

Læs mere
Den lækreste indonesiske mad

Når du er i Indonesien, skal du ikke snydes for den lækreste mad. Det indonesiske køkken er indbegrebet af sødt, salt, surt og krydret. Det skaber en helt unik smagskombination, der ikke er til at stå for.

Der er masser af restauranter og caféer at vælge imellem, særligt hvis du besøger nogle af de store byer. Du skal ikke snyde dig selv for at besøge de mange gadekøkkener i Indonesien. Her oplever du på tæt hold, hvordan de lokale kæler for dine smagsløg med velsmagende mad. Vil du suge madkulturen til dig, skal du helt sikkert på et madkurser. Her oplever du på tæt hold, hvordan traditionel mad bliver udformet, og hvordan du sammensætter indonesiske smage.

Læs mere
Fantastisk natur og eminente dyreoplevelser

Indonesien er blandt andet kendetegnet ved landets smukke og forskelligartede natur, samt mange forskellige spændende dyrearter både til lands og til vands. Vil du ud og opleve naturen og dyrelivet, er det oplagt at besøge nogle af de mange nationalparker rundt omkring på de forskellige øer. Herunder finder du nogle af vores favorit naturoplevelser. Læs blandt andet mere om aktive vulkaner, dyreliv og smukke bjerge.

Bromo Tengger Semeru Nationalpark

Skal du på Java, finder du nationalparken Bromo Tengger Semeru. Det særlige ved denne nationalpark er, at den er placeret midt i vulkankrateret Mount Bromo. Hvis du alligevel skal besøge nationalparken, er det oplagt at tage en tur op på dette bjerg. Gør dig selv den tjeneste at gøre det ved solopgang. Her er der nemlig en betagende udsigt.

Læs mere
Kom helt tæt på aktive vulkaner

Der er flere af vulkanerne i Indonesien, der stadig er aktive. Har du en drøm om at opleve disse store kræfter på behørig afstand, kan du komme på en guidet vandretur i et vulkanområde.

På flere af øerne kan du opleve vulkaner på tæt hold. Blandt andet kan Kelimutu-vulkanen på Flores anbefales. På denne tur er der nemlig også mulighed for at se floder, der kan skifte farve mellem turkis, blå, rød og sort.

Læs mere
Regnskove og dyreliv

Indonesien er fyldt med frodig jungle, regnskove, marineparker og andet storslået natur, så der er rig mulighed for at spotte eksotiske vilde dyr som fx havskildpadder, orangutanger, elefanter, farverige fugle og meget mere. Tag vandreskoene på og allier dig med en dygtig guide, så du sikrer dig den bedste oplevelse, og størst chance for at spotte nogle af de spændende dyr.

Læs mere