Traditionelle souk’er og store madoplevelser

Den historiske del af Dubai, udgøres af de to bydele Bur Dubai og Deira, hvor floden "The Creek" løber imellem. Bydelen Deira ligger på nordsiden og blev grundlagt af bosættere fra det sydlige Bur Dubai i 1841, Deira overtog hurtigt den kommercielle betydning, og er i dag en velbebygget del af Dubai med et fantastisk miks af arabere, iranere, indere, pakistanere og somaliere. Deira er i dag særligt populært blandt byens besøgende på grund af de mange traditionelle arabiske markeder eller souk’er, som de hedder i Dubai. Markeder der især handler med guld og krydderier. Det er i Dubai du finder det største guldmarked i de Arabiske Emirater. Dette med butikker, som har specialiseret sig i netop guld.
Billeder fra Deira
Hvorfor skal jeg besøge Deira?

Deira er en bydel der ligger forholdsvist centralt, men det er ofte billigere at bo her end i mange af de andre områder af Dubai. Deira er også en favoritdestination blandt de rejsende som elsker autentiske oplevelser, eksotiske madoplevelser, billige spisesteder og muligheden for gode tilbud på de lokale markeder.  

Deira er dertil et af de billigste steder at bo i Dubai med en hotelkvalitet, som kvalitetsmæssigt ligger lidt over niveauet i den anden gamle bydel, Bur Dubai.

Aktiviteter og seværdigheder i Deira


Verdens største guldmarked
Her kan du med garanti få en god handel og et enormt udvalg af halskæder, ringe og andre guldsmykker. I Deira finder du verdensstørste guldmarked, som er et spændende besøg, uanset om du er på udkig efter at købe noget eller blot ønsker at kigge lidt.

Souk fyldt med krydderier
Lige ved siden af Guld Souk’en ligger Dubais Krydderi Souk. Et fantastisk sky af forskellige dufte rammer dig, når du træder ind i den traditionelle souk, fyldt med alverdens krydderier. Her er der mange rejsende der tager hen for særligt at købe saffron eller andre krydderier med hjem.

Det skal du lave i Deira
  • Gå på opdagelse i de forskellige souk’er og køb guld og krydderier med hjem
  • Vandre gennem gaderne og besøg små boder med alverdens souvenirs
  • Spis dig gennem Deira – besøg både små madboder og lækre traditionelle restauranter
background graphic