Oplev solrige Dubai med dens spændende kultur, gastronomi, samt shopping og dejlige strande

Dubai er en af staterne i De Forenede Emirater, men er samtidig også navnet på staten Dubais største by, Dubai. Selve byen Dubai er hjemsted for både Orientens historiske bydele og nogle af verdens mest ekstraordinære seværdigheder, hvor en storslået arkitektur tæller blandt andet verdens højeste bygning, Burj Khalifa og den store kunstige ø, Palmen. Hertil kommer det travle storbyliv med masser af shoppingmuligheder, smagfuld gastronomi og flotte strande. Derudover byder Dubai på et skønt klima en stor del af året. Så det er oplagt, at rejse til Dubai, hvis du trænger til sol og varme i Danmarks kolde vintermåneder. Kort sagt er Dubai spækket med det gode liv. Og mere kan man jo ikke forlange!
Se alle rejser
Hvornår skal man rejse til Dubai?

Du kan rejse til Dubai året rundt og forvente varmt og solrigt vejr. Dubai kaldes også en ørkenstat, og det er meget begrænset hvor meget regn der falder i dette område. I sommermånederne bliver det dog meget varmt I Dubai, så fysiske aktiviteter i løbet af dagen kan være nærmest umuligt. Ønsker du at opholde dig størstedelen af ferien i poolen eller på stranden, kan sommerhalvåret være et udmærket tidspunkt at rejse på.

Klima
Dubai har et ørkenklima hvor der er varmt året rundt. I de koldeste måneder bliver det ned til 20 grader og i de varmeste måneder helt op til 40 grader med høj luftfugtighed. 

  • April – oktober: De varmeste måneder i Dubai med op til 40 grader og høj luftfugtighed.
  • November – marts: Højsæson i Dubai. Varmt og solrigt med enkelte byger, og lavere luftfugtighed end i de øvrige måneder. 

Sæson
Højsæsonen i Dubai falder i månederne mellem november og marts, hvor der er de mest behagelige temperaturer hvis du vil ud og opleve lidt af alt det Dubai har at tilbyde. Der er dog mange der rejser til Dubai året rundt, netop i søgen efter sol og sommer, hvilket altid er at finde her. Afhængig af om du vil ligge i poolen og tage i storcentre med aircondition eller planlægger en mere aktiv ferie med ørkenbesøg og gåture, skal du afgøre hvilken sæson der matcher dine ferieønsker bedst.

Rejsetemaer for Dubai

Hos Elcano Travel tilbyder vi et stort udvalg af forskellige slags rejser til Dubai. De forskellige temaer kan også sagtens blandes efter dine ønsker og behov på din rejse til den moderniserede ørkenstat. Herunder kan du se lidt nærmere på hvilke muligheder der er for dig, uanset om du foretrækker en storbyferie, badeferie, naturoplevelser, børnevenlig rejse eller noget helt femte. Hos Elcano Travel står vi klar til at hjælpe dig med at planlægge din drømmerejse til Dubai. 

Storby

Dubai er en af verdens mest moderne og storslåede storbyer, og mange besøgende kommer hertil for at nyde storbylivets glæder med et enormt udvalg af restauranter, cafeer, butikker, museer og meget mere. Her kan du blandt andet opleve verdens højeste bygning, verdens største shoppingcenter, verdens højeste springvang og sådan kan vi blive ved. Derudover har Dubai også formået at bevare sin historiske charme i den gamle bydel. Her kan du besøge livlige souk’er.

Se rejser her
Strand

Dubai er en populær destination for dem der vil være sikre på fantastiske strande og masser af sol. Nogle af strandene er privatejede af hotellerne, men der er også masser af strande der er åbne for offentligheden eller kun kræver et mindre gebyr. De fleste strande ligger i nærheden af alverdens faciliteter og aktiviteter, hvilket gør en stranddag i Dubai nem og fyldt med nye oplevelser. Der er flere forskellige strande at vælge imellem, og hver med sine særlige kendetræk.

Se rejser her
Familie

Dubai er en perfekt destination til en familieferie i solen. Her er der masser af tilbud og muligheder for både store og små. Her kan I fx ride på kameler i ørkenen eller besøge et af de mange vandlande, hvor familiens mindste helt sikkert vil elske de mange forlystelser. Derudover kan I finde fantastiske legepladser og børnevenlige strande, samt et stort udvalg af familievenlige spisesteder. 

Se rejser her
Aktiv

I Dubai åbner sig en hel verden af hæsblæsende og uventede aktiviteter. Her kan du blandt andet besøge en indendørs skihal på mere en 22.000 kvm, samt verdens største indendørs skipark. Her kan du stå på ski eller snowboard i løbet af dagen, hvis du trænger til at komme til væk fra ørkensolens varme.
Der er naturligvis også en bred vifte af vandsportsaktiviteter, såsom forskellige former for surfing, samt dykning eller snorkling i de tropiske koralrev. 

Se rejser her
Kultur

Selvom Dubai er en topmoderne storby, med skyskrabere, fine restauranter og livlige natklubber, er der også masser af kulturelle og historiske oplevelser i vente. Besøg nogle af de storslåede moskeer, og oplev den traditionelle fredagsbøn eller rejs til Dubai under fastemåneden Ramadan. Du kan også drage ud i ørkenen og møde det traditionelle folk, beduinerne, bo i telte og ride på kameler. Der er masser af oplevelser for den kulturinteresserede i Dubai.

Se rejser her
Dyreliv

Tag på ørkensafari, prøv at ride på en kamel eller besøg nogle af de mange forskellige dyreparker og akvarier i Dubai. Oplev blandt andet Dubai Aquarium & Underwater Zoo, hvor du kan møde tusindvis af forskellige havdyr eller gå på opdagelse i den enorme indendørs regnskov, Green Planet hvor du blandt andet kan se et væld af smukke sommerfugle. 

Se rejser her
De bedste strande i Dubai

Masser af solskin, lunt vand og smukke strande. Dubai er den perfekte destination til en ferie ved stranden. Her er der mere end 60 kilometers kystlinje og adskillige kunstige øer med perfekte strande. I Dubai finde du både offentlige strande og private strande, hvor der skl abetales et gebyr for opholde, begge dele har sine fordele og ulemper.
Se nærmere på Dubais Offentlige strande eller Dubais Private strande. Mange af Dubais offentlige strande har mange gode faciliteter, som for det meste kan lejes for et mindre gebyr, såsom parasoller, liggestole og alverdens vandsportsudstyr. Derudover er strandene ofte særdeles godt vedligeholdte, og tæt på restauranter og forskellige spisesteder. Herunder kan du se nærmere på nogle af vores favoritstrande i Dubai, måske er din kommende favorit også heriblandt.
De fleste af nedenstående strande findes på kyststrækningen ned mod Burj al Arab og videre til The Beach (JBR) i syd.
Læs mere om stranden, The Beach (JBR) eller stranden, La Mer.

The Beach JBR

Et rimeligt selvsikkert navn: The Beach, men det er nok også den mest kendte strand i Dubai. Dette er et særligt godt sted at tage hen hvis du elsker adrenalinsusende aktiviteter, dem er der nemlig masser af her, både til lands og til vands. Derudover er der også en vandpark med utallige attraktioner til alle aldre, samt et stort udvalg af restauranter og butikker omkring strandpromenaden. The Beach er en bred sandstrand, særdeles velholdt og populær blandt de fleste besøgende i Dubai.

Læs mere her
Læs mere
La Mer Beach

Som så mange andre strande i Dubai er også La Mer Beach forskønnet. Det gør den ikke mindre fantastisk og men i stedet perfekt til rigtig dejlige stranddage. La Mer Beach skiller sig ud med de særprægede og smukke faciliteter omkring stranden og promenaden. Faciliteterne på stranden er præget af klare farver, bemærkelsesværdige designs og et vidunderligt miks af vintage stil, vestligt look, industrielt design og streetart. Her er der et stort udvalg af forskellige spændende butikker, cafeer og restauranter, som du kan gå på opdagelse i.

Læs mere her
Læs mere
Kite Beach

Kite Beach er særlig populær blandt sportsentusiaster. På den 2 kilometer lange strand, er et stort område reserveret til windsurfers og kitesurfers, da der er særligt gode forhold for disse sportsgrene ved Kite Beach. På resten af stranden er der rig mulighed for at slappe af, svømme og snorkle, eller prøve en masse andre forskellige vandsportsaktiviteter som paddleboard, jetski eller kajak.

Læs mere
Umm Suqeim Beach

Umm Suqeim Beach ligger lige ved siden af Kite Beach, og er noget mere rolig og afslappet. Her møder du straks det bløde sand, det klare vand, og fantastiske udsigter til Burj Al Arab. Umm Suqueim Beach er også et af de bedste steder at nyde en smuk solnedgang, og stranden bliver også kaldt Sunset Beach.  Ved stranden er der flere forskellige hyggelige spisesteder, hvor særligt fisk og grillretter står på menuen. 

Læs mere
Barasti Beach

Barasti Beach er en festlig strand, hvor der er mindre fokus på at tage sol og bade. Her er der flest yngre rejsende der kommer for at feste på Barasti Beach Bar, hvor forskellige sportsevents sendes på storskærm og DJ’s og livemusik ofte er på programmet. 

Læs mere
Al Sufouh Beach

Al Sufouh Beach er måske den mest stille af alle de offentlige strande i Dubai. Den ligger mellem Burj Al Arab og Palm Jumeirah, og er et 2,5 km langt stræk, endnu ubebygget kyststrækning, hvor der sjældent er særlig mange besøgende. Stranden kaldes også den hemmelige strand, eller Secret Beach, og besøges hovedsageligt at de lokale.

Læs mere
Al Mamzar Beach Park

10 kilometer nord for den gamle bydel Deira og uden for Dubais travle byliv, kan du besøge de smukke stande ved Al Mamzar Parken. Her er et større område udlagt til strande med rigtig gode muligheder for en dejlig afslappende dag ved stranden. Området er velholdt med grønne områder og palmetræer. Her er der også toiletter, sportsfaciliteter, madboder og mange andre faciliteter, der gør din stranddag hyggelig og nem.

Læs mere
Spændende dyre- og naturoplevelser i Dubai

Dubai er mest kendt for at være en skøn destination til storby- og strandferier, men der er også meget at opleve når det kommer til natur- og dyreliv. Dubai ligger midt i en enorm ørken, hvortil der går mange turer som både er informerende, interessante og hæsblæsende. Derudover er Dubai jo mulighedernes land, så de står bestemt ikke tilbage for at lave deres egen indendørs undervandsverden eller tropiske regnskov.

Ørkensafari

Dubai er en ørkenstat, og er dermed omgivet af hvide sandbanker og orange ørken så langt øjet kan se. Den store ørken er en oplagt legeplads til forskellige adrenalinsusende aktiviteter. Her kan du fx hoppe på en 4-hjulstrækker og tage på opdagelse i ørkenen, eller sætte farten op på en 4-hjulet motorcykel hen over sandbankerne. I ørkenen har du også mulighed for at opleve det helt særlige og barske miljø og dyreliv. Rid gennem ørkenen på ryggen af en kamel og tag en overnatning på et ørkenresort – en helt særlig oplevelse.

Læs mere
Bur Dubai (Gamle Dubai - Syd)

Kom helt tæt på Dubais traditioner og historie i Bur Dubai. Her kan du besøge det berømte Dubai Museum i den gamle del af Dubai, samt nogle af Dubais mest berømte seværdigheder. Gå en tur gennem de mange små gader, og nyd duftene, cafeerne, arkitekturen og historien der er at finde overalt. 

Læs mere
Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Særligt populært blandt børnefamilierne, er Dubai Aquarium & Underwater Zoo.  Et enormt akvarium fyldt med tusindvis af havdyr og kunstige koraller. Her kan du se hajer og rokker, som er nogle af topattraktionerne, lige så vel som den 40 år gamle australske saltvandskrokodille. Planlæg dit besøg så du kan overvære nogle af fodringerne af de forskellige dyr. Det er en stor oplevelse for både store og små.

Læs mere
Green Planet

Dubai er virkelig stedet hvor alt er muligt, endda en indendørs regnskov. Green Planet er et indendørs tropisk paradis med fokus på biodiversitet, natur og bæredygtighed. Her kan du opleve mere end 3000 dyr og planter, heriblandt fugle, frøer, edderkopper og slanger. Selvom det vel næppe kan kaldes ”ægte” natur, er det, det nærmeste du kommer på regnskoven når du er i Dubai. Og med stedets enorme størrelse, føles det næsten som at stå i en regnskov.

Læs mere
Berømte seværdigheder i Dubai

Dubai har mange storslåede seværdigheder, der bestemt er værd at besøge på din rejse til den moderniserede ørkenstat. Her kan du opleve flere forskellige nyere bygninger der slår verdensrekorder, samt traditionelle bygninger og områder med masser af historie. Se nærmere på nogle af vores favoritseværdigheder i Dubai herunder. 

Burj Khalifa

Burj Khalifa står som et strålende symbol på de Arabiske Emiraters vækst, modernisering og udvikling. Et arkitektonisk vidunder i byernes by Dubai. Med sine 828 m. skabte Burj Khalifa i historie da den stod færdig i 2010, som verdens højeste skyskraber. I skyskraberen er der både lejligheder, hoteller og restauranter. Og det er muligt at komme hele vejen til toppen og nyde den betagende udsigt.

Læs mere
Burj Al Arab

Burj Al Arab er måske verdens mest ikoniske hotel, og som det eneste i verden har det hele 7 stjerner, og er kendt som verdens mest luksuriøse og eksklusive hotel. Hoteller har udelukkende suiter, hvoraf den største er på hele 700 kvm. For at få adgang til hotellet skal man enten leje en suite eller have en middagsaftale på en af hotellets restauranter, og her kan ventelisten være lang. Burj Al Arab ligger på sin egen lille ø ud for Jumeirah Beach, hvilket bidrager yderligere til hotellets eksklusivitet. Selvom pengene måske ikke rækker til et ophold på hotellet, er det bestemt værd at se den storslåede bygning udefra. 

Læs mere
Dubai Creek

Dubai Creek er en 12 kilometer lang flod der går gennem Dubai by, og deler byen i to: Deira og Bur Dubai. Floden er hjem for mange forskellige aktiviteter, bådture og handelsskibe der kommer til Dubai fra andre lande og emirater. I den sydlige ende af Dubai Creek ligger Ras-Al-Khor Wildlife Sanctuary, et beskyttet område med spændende dyre-og fugleliv. Her kan du opleve op imod 67 forskellige fuglearter fra observationstårne rundt i det enorme naturreservat.

Læs mere
Jumeirah Moske

Al-Jumeirah moskeen betragtes som den smukkeste moske i hele Dubai. Med 5 kupler, to 70 meter høje minareter og elfenbensfarvet facade, er bygningen også et helt spektakulært syn. Moskeen besøges ofte af medlemmer af den herskende familie, særligt til fredagsbønnen som er ugens vigtigste begivenhed. Hvis du besøger moskeen, skal du være opmærksom på regler og adfærdstips i forbindelse med at færdes i og omkring moskeen.

Læs mere
Basarer i Dubai

Når du besøger Dubai, er det næsten essentielt at tage forbi en af de mange traditionelle basarer i byen. De fleste ligger i de gamle bydele Deira og Bur Dubai. På nord og sydsiden af Dubai Creek. Her kan du finde guldsmykker, alverdens krydderier og et stort udvalg af andre spændende souvenirs og mad. Det er nemt både at bruge en masse tid og penge når du besøger de livlige souk’er. 

Læs mere
Billeder fra Dubai
Bydele i Dubai
Lufthavnen & omkring

Lufthavnen i Dubai er et enormt transportcentrum, hvor mange fly mellemlander inden de flyver videre til andre destinationer. Lufthavnen ligger kun omkring 15 minutter i bil fra nogle af Dubai hyggelige områder som Deira og Dubai Creek. I området er der mange dejlige hoteller, men meget få spisesteder og butikker. Til gengæld tilbyder hotellerne alt det, du måtte få brug for, mens du opholder dig der.
De rejsende som bor ved lufthavnen, er oftest på hurtig gennemrejse.

Læs mere
Deira (Gamle Dubai - Nord)

Deira er et af det gamle Dubais to hoveddistrikter, i dag bor der et fantastisk miks af emirater, arabere, iranere, indere, pakistanere og somaliere. Deira er meget populært blandt byens besøgende, blandt andet på grund af de mange traditionelle arabiske souk’er med guld, krydderier og meget mere. Det er blandt andet her du kan besøge verdens største guldmarked. 

Læs mere her
Læs mere
Jumeirah

Jumeirah er destinationen for mange der søger en fantastisk strandferie. Området ligger langs kysten og kaldes også Jumeirah Beach. Det er i dette område du kan opleve nogle af Dubais bedste hoteller, inklusiv det verdensberømte Burj Al Arab. Jumeirah Beach er en af de bedste strande i Dubai, og byder på mange aktiviteter og underholdning for alle aldre.  

Læs mere her
Læs mere
Downtown & Burj Khalifa

Downtown er Dubais centrum, og er en meget moderne bydel. Her er der nogle af Dubais populære og gigantiske shoppingcentre, enorme skyskrabere og det er blandt andet her du kan opleve verdens højeste bygning Burj Khalifa. Downtown glinser og glitrer af moderne faciliteter og luksus ud over alle grænser. 

Læs mere her
Læs mere
Burj al Arab & omkring

I området omkring Burj al Arab er der spændende seværdigheder og aktiviteter. Det er også i dette område nogle af de dyreste og mest genkendelige hoteller ligger, Burj al Arab og Jumeirah Beach Hotel med deres rigtig gode strande.  I området finder du også vandlandet, Wild Wadiwater Park og ikke så langt derfra også skisportsstedet, Ski Dubai. Sidst kan nævnes et stort udvalg af butikker og spisesteder.

Læs mere
Dubai Marina & JBR

Dubai Marina & JBR er et af de mest hippe områder i Dubai, og også en af de mest populære destinationer. Den fantastiske strand, de gode spisesteder i marinaen og et enormt udvalg af vilde vandaktiviteter. tiltrækker mange rejsende.  En gåtur langs strandpromenaden, The Walk, skal også på din liste over ting af lave, når du besøger Dubai Marina & JBR.

Læs mere
Palm Jumeirah

Du kender Palm Jumeirah fra de mange billeder fra Dubai, den berømte palmeformede kunstigt skabte ø er hjem for mange af Dubais rigtig fine og dyre hoteller. Selvom du måske ikke bor på selve øen, er der mange oplevelser at hente. Besøg fx nogle af de fantastiske private strande, med luksuriøse faciliteter og smukke omgivelser. 

Læs mere her
Læs mere
Al Quoz & Al Barsha

Al Quoz og Al Barsha er et af de mest upcoming områder i Dubai. I noget der ellers ligner et gråt og industrielt område, vrimler det med smarte kunstgallerier, små cafeer og specialbutikker. Her kan du med garanti spotte de nyeste trends og tendenser. Det er også her du kan besøge Mall of Emirates, hvor du blandt andet finder den berømte indendørs skibakke.

Læs mere
Den arabiske ørken & omkring

Dubai er i store træk omgivet af ørken, hvor der venter et hav af oplevelser. Der er mange forskellige turer der går ud i ørkenen, og der er helt sikkert en tur der passer dine ønsker. Uanset om du vil ræse gennem sandbankerne på en 4-hjulstrækker eller nyde en fantastisk middag under stjernerne i en beduin-lejr.

Læs mere