Thailands klassiske ferieø i Den Thailandske Golf

Oplev en af Thailands klassiske ferieøer, Koh Samui, og nyd de luksuriøse omgivelser, lækre restauranter og det store udvalg af flotte strande og spændende aktiviteter for hele familien. Koh Samui er en skøn feriedestination for familier, unge rejsende og par da der er lidt for en hver smag. Øen er større og mere livlig end sine to søstre mod nord, Koh Tao og Koh Phangan. Herunder hører et natteliv, der tilbyder et bredt udvalg af barer og klubber. Sidst kan nævnes at Koh Samui ofte bruges som spingbrædt til udforskning af de nordliggende øer Koh Phangan og Koh Tao.
Billeder fra Koh Samui
Kom let til Koh Samui

Koh Samui er en af Thailands lettest tilgængelige øer, kun en kort flyvetur fra Bangkok, og med mulighed for at flyve dertil fra andre asiatiske storbyer. Øen ligger i Thailandsbugten kun 32 km fra kysten, og er en af de største øer i landet, og en af de første øer der blev opdaget af turister. På Koh Samui er der masser af luksushoteller, smukke strande og gode restauranter, og der er også meget at opleve både i form af kultur, natur og afslapning.

Koh Samui er også kendt som en af Thailands mest romantiske destinationer. De smukke strande, fantastiske landskaber og luksuriøse hoteller gør øen til det helt oplagte til en bryllupsrejse eller en anden romantisk getaway.

Klima og vejr på Koh Samui

Koh Samui har et tropiske klima, og temperaturerne ligger på 28-32 grader året rundt med et gennemsnit på 7 solskinstimer om dagen. Koh Samui har flest besøgende i januar til april hvor der er mange solskinstimer og temperaturerne ligger omkring 30 grader. Mellem maj og oktober er der monsun, som er svagere i dette område end i andre dele af Thailand. Der er dog stadig mere vind, skyer og lejlighedsvise byger. Fra oktober til december er der meget regn og havet bliver mere voldsomt, hvilket gør at færge- og bådkrydsninger til og fra de omkringliggende øer og fastlandet, ikke er regelmæssig og afgange kan aflyses med kort varsel.

Paradisiske sandstrande

Koh Samui er særligt kendt for at have nogle af de smukkeste strande i det sydøstlige Thailand. Her er sandet kridhvidt og vandet en nærmest fluorescerende lyseblå farve, der glitrende reflekterer det varme solskin. Uanset om du ønsker at slappe af på en liggestol i skyggen, bygge et storslået sandslot eller snorkle med farvestrålende fisk, kan du finde præcis den strand, der passer til dine behov på Koh Samui. Læs mere om de fantastiske strande på Koh Samui her.

Aktiviteter og seværdigheder på Koh Samui

Koh Samui er Thailands tredje største ø, og har flere forskellige højdepunkter og seværdigheder rundt omkring på øen. Koh Samuis varetegn er Big Buddha (Wat Phra Yai), som kan ses allerede fra flyet når du ankommer til øen. Big Buddha er en 12 meter høj forgyldt buddha, bygget i 1972 og er nok en af Koh Samuis mest populære attraktioner.

Hin Ta og Hin Yai, som også er kendt som Bedstefar og Bedstemor klippen, er også et besøg værd. Her kan du opleve to helt særlige klippeformationer, som med deres udformning let kan få et smil frem hos de besøgende.

Når du er på Koh Samui bør du også tage forbi Mu Koh Ang Thong Marinenationalpark. Det er er tropisk paradis bestående af øer med smukke strande, barske klippeformationer og jungle. Der er ingen hoteller på øerne, hvilket hjælper til at bevare områdets skønhed og fred. Hop på en guidet tur i kano og sejl rundet mellem de smukke øer, stop ind ved nogle isolerede strande og holde øjnene åbne efter delfiner, havskildpadder og hvalhajer.

Foruden natur og seværdigheder er der også alverdens mere fysiske aktiviteter. Særligt vandsport er stort på Koh Samui, hvor du blandt andet kan tage dykkerkursus, komme på guidede snorkelture, prøve kitesurfing og meget andet.

Det skal du lave på Koh Samui
 • Big Buddha
 • Ang Thong National marinepark
 • Loung Pordaeng ved Wat Khunaram – Koh Samuis berømte mumificerede munk
 • Hin Ta og Hin Yai – Bedstefar- og Bedstemorstenen
 • Afslapning og fest på Chaweng strand
 • Thai massage og spaoplevelser
 • Oplev livet under vandet med snorkel eller dykkerudstyr
 • Drinks på Lamai Strand
 • Besøg en traditionel fiskerlandsby
 • Sejl på en ikonisk longtailbåd
 • Thai Cabaretshow på Chaweng Strand
background graphic