Smukke strande, tropiske øer og meget mere

Hvis du nogensinde har drømt om at rejse væk til et tropisk tilflugtssted, er en ferie til det eventyrlige og travle område Krabi i det sydvestlige Thailand din chance for at få denne drøm til at gå i opfyldelse. Beliggende på kysten, kan du være sikker på at du altid kan finde den perfekte strand på Krabi, uanset om du er til puddersukkersand eller sten, og med tonsvis af muligheder for at have en aktiv ferie, er der garanti for at du ikke vil kede dig på din ferie til dette paradis!
Billeder fra Krabi
Hvorfor rejse til Krabi?

Kendt for en kystlinje spækket med kridhvide sandstrande og høje kalkstensklipper, har Krabi alt det, du altid har forestillet dig din ferie til Thailand ville indeholde. Med nem adgang fra flere større byer og med sin egen lufthavn, er det heldigvis altid nemt at komme til Krabi. Her kan du give den gas i det travle og sprudlende byliv i Ao Nang, eller du kan sætte ned i gear og svælge i roen du finder på strandene længere nordpå. Dette gør det til den perfekte destination for singler såvel som børnefamilier, da du altid vil kunne finde et område i Krabi, der opfylder netop dine behov.

Krabi er den perfekte destination til alle, der elsker den friske luft, og på en ferie hertil vil du både kunne nyde godt af en afslappende dag på stranden og vilde adrenalinsus på en klatretur op ad stejle kalkstensklipper. Der er også altid et udsigtspunkt i nærheden, hvor du kan få det perfekte panorama over Sydthailand og det paradisiske øhav!

Med over 200 øer og grotter spredt ud over Phang Nga-bugten og Andamanhavet, er der altid noget nyt at udforske, og det gør Krabi til den perfekte base for at tage på en omgang øhop i området. Her vil du med sikkerhed finde alt det, du altid har drømt om!

Hvornår skal du rejse til Krabi?

Krabi ligger i det tropiske klimabælte, og der vil derfor være høje temperaturer året rundt, der meget sjældent når under 27oC. Her kan du mellem maj og oktober opleve regnsæsonen, hvor du kan regne med at få en regnbyge eller to stort set hver dag. Temperaturen og luftfugtigheden i disse måneder stiger, og det kan derfor være næsten uudholdeligt at besøge Krabi i denne periode. Grundet den voldsomme regn, kan bådtrafikken være meget begrænset, og det kan derfor være svært at komme rundt og udforske området omkring Krabi. Tørsæsonen fra november til april er derimod højsæson, og vejret på dette tidspunkt er solrigt og varmt med lav luftfugtighed. December og januar er de klart travleste måneder, og turismen er især på sit højeste over jul og omkring kinesisk nytår.

Et væld af strande

En af de ting Krabi er allermest kendt for, er det hav af forskellige strande, du kan finde her. Med strande på fastlandet og et væld af strande på de omkringliggende øer, er der garanti for, at du nok skal finde en strand der passer til dit behov. Hver strand har sit helt eget særpræg og charme, med forskellige aktiviteter, skønne faciliteter og meget mere. Oplev fx den afslappe Railay Beach, populære Ao Nang Beach eller en af de mange andre strande i området. 

Det skal du opleve

Hvis det ikke er nok for dig at slappe af på stranden, udforske det lokale byliv eller bestige Krabis klipper, byder området på et væld af andre aktiviteter. Uanset hvilket tempo du ønsker at holde ferie i, er der altid en aktivitet for dig.

Tiger Cave Temple
Lige uden for Krabi, kan du opleve det hellige buddhistiske tempel Wat Tham Sua, også kaldet Tiger Cave Temple. Her kan du udforske en lang række grottetempler, og hvis du klatrer helt til toppen, vil du blive belønnet med en utrolig udsigt fra toppen og den famøse gyldne Bhudda-statue. For at komme derop, skal du bestige 1,237 stejle trin, men på vejen vil du blive ledsaget af nysgerrige aber, der helt sikkert vil gøre turen interessant. Sørg for at tage af sted tidligt, for det kan blive ekstremt varmt at bestige de mange trin, når solen er på sit højeste.

Khao Phanom Bencha National Park
Krabi er kendt for at være fyldt med frodig, tæt jungle, læskende vandfald og unikke dyrearter. Et besøg til Khao Phanom Bencha National Park vil give dig et helt specielt indblik i Krabis vilde natur, og du vil her opleve provinsens højeste bjerg, med en højde på hele 1,350 meter.

Diamond Caves
Kun 15 minutter fra Ao Nang finder du Diamond Caves, der bare venter på at bliver udforsket. Disse tre grotter er badet i glitter og glimmer, der stammer fra væggene, hvor der desværre ikke gemmer sig nogle rigtige diamanter. Her kan du også opleve et vandfald af sten, hvor kalksten falder på en sådan måde, at det næsten ligner et vaskeægte forstenet vandfald.

Udforsk verden under vandet
Det krystalklare vand rundt om Krabi, og de mere end 200 forskellige arter af fisk og 80 forskellige typer af koraller, danner de helt perfekte rammer om en fascinerende dykkerudflugt. I Ao Nang kan du finde en masse dykkerture, og uanset om du er begynder eller en mere erfaren dykker, skal de lokale nok hjælpe dig i gang. Både går hver dag ud til Koh Poda Nai og Koh Poda Nok, hvor du vil finde det mest interessante liv under overfladen. Er man mere erfaren, kan man også tage til undervandstunellerne tæt ved Koh Mae Urai.

Thung Teao Forest Natural Park
Hvis du ønsker at udforske den vilde natur i Krabi noget mere, vil Thung Teao Forest Natural Park være det oplagte sted at aflægge et besøg. Her kan du opleve det vilde dyreliv og svømme under vandfald. Du kan vælge at vandre den tre kilometer lange naturrute, hvis du vil prøve at se nogle eksotiske fugle eller observere det spændende planteliv, eller du kan vælge den korte rute, der går direkte til en oase i junglen, Emerald Pool. Her kan du slappe af i det smaragdfarvede, kølige vand, mens du lader batterierne op til at udforske junglen endnu mere. Foretrækker du en mere spa-lignende oplevelse, kan du besøge Klong Thom Hot Spring, hvor de naturlige mineraler i det varme vand vil gøre underværker for din hud og velvære.

Mød elefanter helt tæt på
At møde elefanter har længe været en del af en rejse til Thailand, og Krabi er ingen undtagelse af dette. Her kan du møde rehabiliterede elefanter helt tæt på, når du besøger en af Krabis elefantfristeder. Her kan du lære mere om elefanternes liv som arbejdselefanter inden de blev reddet, og du kan endda være med til at fodre dem og bade med dem!

Khao Khanap Nam Cave
Som et af de mindre kendte steder i Krabi, er Khao Khanap Nam Cave et sted du ikke må gå glip af! Ved Krabi-floden finder du denne smukke og interessante grotte, der byder på vilde aber og et udvalg af store skeletter, der tilsammen danner en kunstudstilling.

Hvordan kommer du til Krabi?

Selvom Krabi har sin egen lufthavn, tilbyder de her kun få eller ingen internationale afgange. Det er dog nemt at komme til Krabi lufthavn fra flere steder i Thailand, blandt andet Phuket eller Bangkok, og fra lufthavnen tager det kun 35 minutter at komme til Krabi Town. Du kun også vælge at køre fra Phuket, dette tager cirka 3,5 timer. Du er altid velkommen til at kontakte os, for at høre mere om dine muligheder for at komme til Krabi.

Rig på kultur

Overalt i Krabi kan du opleve den unikke kultur, som de mange forskellige etniciteter igennem årene har bragt med til området. Især festivaler og fejringer af de forskellige årstider er mindeværdige, og skal opleves, hvis du besøger Krabi.

Starten på højsæsonen
Hvert år fejrer de lokale, at højsæsonen er startet med en stor festival i Krabi Town. Her kan du opleve parader gennem byen, forskellige konkurrencer i kajak og en masse musikalske optrædener. Byens udendørs markeder holder også ekstraordinært længe åben, så de nyankomne rejsende kan smage på Krabis specialiteter.

Søsigøjnernes festival
Under fuldmånen i maj og oktober, kan du sammen med de lokale på stranden Ban Sala Dan Beach på øen Koh Lanta fejre fuldmånen. Her sender de lokale bittesmå håndlavede både ud i vandet, der eftersigende skulle tage al uheld med dem, og bringe det til søs. Imens udføres den traditionelle rongngen-dans, som du med sikkerhed kan lære! Det tager omkring halvanden time at komme til Koh Lanta fra Ao Nang, men det er bestemt det hele værd.

Krabis natmarkeder
Natmarkederne i Krabi Town er en af hovedattraktionerne i Krabi. Her kan du smage på det lokale køkken, købe souvenirs og lokalt håndværk. Hver weekend kommer Krabi Town Walking Street til live, når gaderne forvandles til et natmarked, der er yndet af både lokale og turister. Ønsker du at besøge et natmarked i hverdagene, kan du opleve Chao Fah Night Market, der dog er mindre, hver aften fra 18 til 24 ved vandet i Krabi.

Ø-hop ved Krabi

Med færgeovergange til mange øer i Andamanhavet, danner Krabi rammerne for den perfekte base til en gang øhop. Oplev blandt andet den nok mest berømte strand i Thailand, Maya Bay Beach på Koh Phi Phi, se skønheden på Koh Lanta, eller oplev de smukker nationalparker som Koh Hong og Koh Poda. Omkring Krabi ligger over 200 øer, store som små, og venter på at du besøger dem! Herunder er blot et par stykker af de mange interessante øer, du kan besøge fra Krabi. Kontakt os i dag, og lad Elcano Travel hjælpe dig med at planlægge den perfekte tur rundt på de mange paradisiske øer.

Koh Phi Phi
Efter Hollywood-filmen “The Beach” med Leonardo DiCaprio blev filmet på Maya Bay Beach, har Koh Phi Phi været et populært ø-mål for store som små. Her kan du opleve alt fra vilde fester på stranden til en afslappet dag fyldt med snorkling og masser is i det bløde sand.

Koh Lanta
Beliggende i Mu Ko Lanta National Park har denne ø bevaret det meste af sin vilde, naturlige charme. Her vil du finde masser af smuk natur, kilometervis af uberørt sandstrand, dybe jungler, grotter og vandfald. Dette er stedet at besøge, hvis du ønsker at opleve øens afslappede attitude, og slippe væk fra de sommetider travle gader i Krabi.

Koh Jum
Nærmest ukendt af andre rejsende, er Koh Jum den ultimative destination, hvis du ønsker at opleve Thailand, som det var for 30 år siden, inden der var boom i turismen. Her vil de lokale hjælpe dig med at føle dig helt til rette, og du vil med sikkerhed ikke finde et andet sted i nærheden der kan få dig så langt ned i gear.

background graphic