Østafrikas smukke sandstrande

Uanset om du tager en tur fra Kenya til Zanzibar for at slappe af efter en safari eller tager direkte til Zanzibar for en afslappet badeferie eller en romantisk bryllupsrejse, så er strandene på Zanzibar trækplastret ved dette afrikanske øparadis. Men med så mange strækninger af hvidt sand at vælge imellem og endnu flere hoteller at vælge imellem, hvordan vælger du så den bedste strand til den type Zanzibar-ferie, du ønsker? Neden for finder du vores korte beskrivelser for udvalgte hoteller og bedste strande på Zanzibar – til svømning, snorkling, solbadning eller blot et smukt strandresort.
Billeder fra Strandene på Zanzibar
Kendwa Beach (Nordlige Zanzibar)

En dejlig strand til svømning og solnedgange

Nogle gange omtalt som "lillesøsteren" til Nungwi Beach kort derfra, er Kendwa Beach noget mere stille end sin søster i nord. Dette er en af de få strande på Zanzibar, hvor tidevandet ikke rigtig medfører noget for den dybe strand, hvilket betyder, at det klare vand er perfekt til svømning, snorkling og dykning hele døgnet. Farverige søstjerner kalder også denne strand for deres hjem og findes lige ud for kysten (men sørg for ikke at samle disse væsner op eller forstyrre dem i deres naturlige habitat). Solnedgangene ved Kendwa-stranden er legendariske, så vælg din plads på stranden, når solen begynder at sænke sig. Når først den dykker under horisonten, bliver stranden levende på en ny måde med natteliv og afslappede strandfester.

Udvalgte hoteller:
Kendwa Rocks (3)
Sunset Kendwa Bungalows (3)
Gold Zanzibar (4)
Zuri Resort (5+)

Nungwi Beach (Nordlige Zanzibar)

En livlig strand for natteravne

Nungwi Beach ligger på den nordvestlige kyst og er en af de smukkeste og mest populære strande i Zanzibar. Nungwi er absolut et af de livligste områder på øen og de talrige strandresorts, hoteller, restauranter og barer byder på et udvalg af natteunderholdning. Stranden er dog ikke kun for glade festdeltagere. Nungwi-kysten har et fantastisk koralrev, som er ideelt til dykning og snorkling - du kan endda være heldig at se delfiner, grønne skildpadder og på visse tidspunkter af året hvalhajer. Da stranden vender mod vest har Nungwi også nogle af de bedste solnedgange i Zanzibar, og et solnedgangskrydstogt på en traditionel dhow-sejlbåd er en yndet udflugt.

Udvalgte hoteller:
Amaan Bungalows (2)
Langi Langi Beach Bungalows (3)
Z Hotel (3+)
Doubletree by Hilton (3+)
Sandies Baobab Beach (4)

Matemwe Beach (Nordøstlige Zanzibar)

Stille strand med lokal kultur og dykning

Matemwe ligger på den nordøstlige del af kystlinjen af Zanzibar. Den lange, idylliske strand ved Matemwe (den længste strand på Zanzibar) har noget af det fineste sand på øen, og blandt palmetræerne på bagsiden af stranden finder du traditionelle fiskerlandsbyer, som giver et fascinerende indblik i det lokale kultur. Omkring to kilometer ud for kysten, lige bagved hovedrevet, ligger den verdensberømte ø Mnemba; et populært dykkersted omgivet af uberørte og meget tilgængelige koralrev. Området omkring Matemwe Beach har den bedste dykning og snorkling på Zanzibar, samt fremragende kitesurfing. Der er dog meget mere stille her i forhold til pendenten i syd, Paje Beach.

Udvalgte hoteller:
Sunshine Hotel (3+)

Sunshine Marine Lodge (4)

Kiwengwa Beach (Østlige Zanzibar)

Eksotisk strandferie til gode priser

Kiwengwa Beach ligger på Zanzibars østkyst, 40 km fra Stone Town. Havbundens hældning er her jævn, hvor havet langsomt bliver dybere. Kysten og bunden er dækket af blødt snehvidt sand, høje palmer vokser omkring omkredsen. Landsbyen er lille og autentisk og frontes af en håndfuld eksklusive hoteller. Det Indiske Ocean er varmt, det azurblå vand er rent og klart. Som for resten af østkysten byder stranden på god solbadning og røde solopgange OG tidevand, som gør at den bedste tid for svømning er tidlig formiddag og sen eftermiddag.

Udvalgte hoteller:
Ocean Paradise Resort (3+)
Sultan Sands Island Resort (4)Pongwe Beach (Østlige Zanzibar)

Tropisk paradis og dejlig rolig lagune til svømning

Pongwe-stranden er uden tvivl den bedste badestrand i Zanzibar. Pongwes rolige strandbue er oversået med palmer og med tæt vegetation. Dette er omtrent så tæt på et tropisk paradis, som du kan komme. Pongwe Beach er samtidig heldig med det faktum, at hele stranden er beskyttet af et offshore-rev, som holder havet tæt ved stranden roligt og sikkert for alle at svømme i. Snorkling og bådture kan også arrangeres til revet.

Udvalgte hoteller:
Pongwe Beach Hotel (3+)
Tulia Zanzibar Beach Resort (5+)

Dongwe Beach (Sydøstlige Zanzibar)

En af de smukkeste strande på Zanzibar

Beliggende en times kørsel fra Stone Town, nær byen Paje på Zanzibars smukke østkyst, byder Dongwe stranden på nærmest endeløse hvidt sand, der møder det krystalklare azurblå hav. Rejsende strømmer til dette lille hjørne af paradis for den typiske strand-ø-ferie. Dongwe er omgivet af frodig tropisk vegetation med et offshore-koralrev, der vrimler med farverige tropiske fisk og en række andet havliv. Dongwe kan samtidig prale af nogle rigtig gode hoteller vd stranden, hvor de rejsende kan se frem til en række aktiviteter.

Udvalgte hoteller:
Zawadi Hotel Zanzibar (4+)

Bwejuu Beach (Sydøstlige Zanzibar)

Eksklusiv strand præget af luksus hoteller

Bwejuu er en af de bedste strande på Zanzibar. Denne hvide sandstrand på øens sydøstkyst er foret med palmer og kun halvanden time væk fra Stone Town. Det er en af de roligste dele af Zanzibar og et populært valg for dem, der søger total afslapning, fred og privatliv. Der er masser af aktiviteter og udflugter at lave rundt i området, herunder en mangroveskov og dhow-bådtur, et besøg i den lokale landsby Bwejuu, en rev-safari, snorkling og dykning, et besøg i Stone Town eller en dagstur til Jozani-skoven, som er hjemsted for den røde Colobus-abe.

Udvalgte hoteller:
Breezes Beach Club (4+)
The Palms (5)
Baraza Resort & Spa (5+)

Paje Beach (Sydøstlige Zanzibar)

Livlig strand med kitesurfing og dykning

Beliggende på den sydøstlige kyst, har Paje-stranden alle mulighederne for en perfekt strand: lange strækninger af hvidt sand, palmer, der svajer i vinden, turkisblåt vand og udsøgte solnedgange.
Paje-stranden er kendt for sin vandsport, og de fremragende kitesurfingforhold trækker amatører og professionelle kitesurfere fra hele verden til dette specifikke område af øen. Ud over dette er det klare, varme vand fantastisk til dykning, da revene ud for kysten er hjemsted for skildpadder, søstjerner, trompetfisk, muræner og andre farverige havdyr. Du kan måske også se de lokale samle tang ved lavvande ved Paje-stranden, som bruges til at lave sæbe via et kvindekooperativ.

Udvalgte hoteller:
Mahali Hotel (3)
Kisiwa on the Beach (4)

Jambiani Beach (Sydøstlige Zanzibar)

Autentisk, rolig strand med hang til globetrottere

Hvis du leder efter en skjult perle på Zanzibars østkyst, er Jambiani Beach det rigtige sted at lede. Stranden er kendt for at være en af de mest jomfruelige og uspolerede på hele Zanzibar. Og meget i pagt med naturen, er den ideel for de rejsende, der ønsker at tilbringe en ferie væk fra de mere travle strande. Jambiani er både autentisk og malerisk, hvor man kan forkæle sig med køb af det lokale kunsthåndværk, eller hvor man kan gå ud om aftenen blandt de lokale steder, som kiteresurfere, dykkere og generelt globetrottere fra hele verden hænger ud på. Under lavvande kan man gå flere hundrede meter mod koralrevet og observere de vidundere, som havet efterlader, når det trækker sig tilbage - herunder søstjerner og eremitkrebs. Saml muslingeskaller, nyd det bløde hvide sand eller snorkel gennem det klare vand for et tilfældigt møde med det lokale marineliv. Hvis du leder efter en mere livlig strandoplevelse, da ligger den travle Paje-strand kun 10 minutters kørsel mod nord.

Udvalgte hoteller:
Reef & Beach  (3)

Kizimkazi Beach (Sydlige Zanzibar)

Autentisk og livlig

Denne lille fiskerby på Zanzibars sydkyst består af to tilstødende bosættelser: Kizimkazi Dimbani mod nord og Kizimkazi Mkunguni mod syd. Kystlinjen her er meget forskellig fra østkystens klassiske laguner. Her hæver en koralklædte klipper sig over havet, og strandene tager i stedet form af små bugte i stedet for de brede sandflader på østkysten. Af denne grund er der færre luksus hoteller, og området har en mere udpræget lokal og autentisk atmosfære.

Udvalgte hoteller:
The Residence Zanzibar (5)

background graphic