Afrikas bountyø nr. 1

Rejser til øgruppen Zanzibar er nærmest paradisiske, og især når de bookes som udelukkende strandferie. Dertil fungerer ekstra nætter på øernes strande, som den perfekte måde at afslutte en safari eller slappe af efter at have besteget bjerget, Kilimanjaro. Kun 35 kilometer ud for Tanzanias kyst, blander Zanzibar-øgruppen sine smukke strande med en fascinerende historie, levende kultur og fantastiske vandsportsaktiviteter. Øernes historie går over 2.000 år tilbage, da rejsende kom til Afrikas østkyst fra Persien, Oman og Portugal og bragte handel i form af slaveri og krydderier. Monsunvindene sørgede for, at Zanzibar opretholdt en lind strøm af handel fra Kina, Indien og Afrika, og forsynede til gengæld den vestlige verden med aromatiske ingredienser. Sultaner og købmænd handlede kanel, muskatnød, nelliker og kokosnødder. Eksportvarer, der stadig blomstrer den dag i dag.
Se alle rejser
Hvornår skal man rejse til Zanzibar?

For at få mest muligt ud af rejsen til Zanzibars perfekte strande, er det vigtigt at tage vejret med i betragtning. Det bedste tidspunkt at besøge er i de varme, tørre måneder fra juni til oktober. Rejser er dog også populære fra december til februar, men temperaturerne er da noget varmere, men dog stadig perfekte til en tropisk jul under solen. Husk dertil at vejrsæsonenerne er i opbrud over hele verden, og at der ikke gives garanti for solskin på rejsen!

Anbefalet tidspunkt at besøge 
Juni - oktober: Denne periode er tør og varm og her undgår man de voldsomme regnskyl og særligt høje temperaturer.

Mindre populært tidspunkt at besøge
Zanzibar ser nedbør fra november - december og især fra april - maj. Men hvis du ikke har noget imod regnen, som oftest kommer i regnskyl sidst på eftermiddagen, da er priserne meget lavere på disse tidspunkter. Dertil er det hele mere frodigt og mindre støvet. Regntiden kaldes derfor også for "den grønne tid".

Bedste tidspunkt for strandferie 
Zanzibar er en stranddestination året rundt, bortset fra de vådeste måneder april - maj. For det mest pålidelige vejr uden regn, da tag til Zanzibar mellem juni og oktober.

Bedste tidspunkt for dykning 
Juni - oktober er også det bedste tidspunkt at tage under havoverfladen ved Zanzibar. Der er størst sigtbarhed på denne tid af året.

Rejsetemaer for Zanzibar
Strand

Med sine snehvide strande er Zanzibar en drømmedestination for rejsende, der nyder den milde brise ud for Tanzanias kyst og det varme vand lige uden for døren til deres hotel eller resort.

Se rejser her
Familie

En familieferie til Zanzibar er simpelthen fantastisk. Det er sikkert, tilbagelænet, og der er masser at lave for også de yngste i familien. Med de fleste strande beskyttet af laguner med brede koralrev, er der sikkert at plaske og svømme langs det meste af kysten. 

Se rejser her
Romantik

Med de nærmest paradislignende strandmuligheder på Zanzibar ø-gruppen og det Indiske Ocean, er det svært at overse mulighederne for unikke rejser for par. Den romantiske rejse til Zanzibar og Tanzania samler enten den klassiske safari med strandferie eller går udelukkende til Zanzibars pulverhvide strande på de små øer i Det Indiske Ocean.

Se rejser her
Dykning

Havskildpadden har ikke travlt. Den svømmer afslappet på sin vej i Mnemba-atollen ud for Zanzibar. Gruppen af dykkere er fascineret af undervandsverdenens vidundere. Dette er en imponerende legeplads for tropiske fisk, et havreservat i verdensklasse med koralrev, der med sine mange farver er blandt de smukkeste i verden. 

Se rejser her
Safari & Strand

Denne rejsetype, der som navnet siger - består af safari og strand, er en tidløs klassiker og er forståeligt nok blandt vores mest populære rejser. Kombiner en spændende safari på tværs af savannens sletter og gennem den afrikanske bush, med tid på en himmelsk tropisk strand på Zanzibar, og du har ingredienserne til en ægte ferie for livet!

Se rejser her
Vandring & Strand

Mange kombinerer Zanzibar med en aktiv rejse til fastlandet i Tanzania. Typisk begynder rejsen med en uforglemmelig vandring til toppen af Kilimanjaro, hvor du snor dig gennem både etablerede og sjældent betrådte stier for at nå Uhuru-toppen. Dernæst afrundes rejsen med nogle enestående dage på Zanzibars kridhvide sandstrande.

Se rejser her
De bedste strande på Zanzibar

Zanzibars strande er den største attraktion for dette afrikanske ø-paradis. Uanset om du rejser fra Tanzania til Zanzibar for at få lidt afslapning efter din safari på savannen eller udelukkende koncentrerer dig om en rolig strandferie i Østafrika. Men med så mange kilometer hvidt sand at vælge imellem, kan det være svært at vælge den "bedste" strand. Nedenfor har vi udvalgt nogle af de mest populære steder for din strandferie på Zanzibar.

Kendwa Beach (Nord)

Kendwa Beach er især kendt for at være god til at svømme ved, samt for de fantastiske solnedgange.  Stranden er nok en af de bedste på Zanzibar og ideel til også snorkling og dykning. Dette er en af de få strande på Zanzibar, hvor tidevandet ikke svinger væsentligt.  Dertil bliver stranden anderledes levende, når solen går ned under horisonten, og det rolige natteliv byder sig til.

Læs mere
Nungwi Beach (Nord)

Nungwi Beach er bedst kendt for sit livlige natteliv. Stranden ligger på nordvestkysten af Zanzibar og er både  en af øens smukkeste og nok mest populære strande. Nungwi har uden tvivl noget af øens bedste natteliv, der leveres af flere strandresorts, hoteller, samt restauranter og pubber. Den vestvendte strand er dog ikke kun til badning og fest. Koralrevene ud for Nungwis kyst er vidunderlige til dykning og snorkling.

Læs mere
Pongwe Beach (Øst)

Pongwe har en af de eneste østkyststrande, som ikke er påvirket af tidevand, da den ligger pænt i en konkav "pause" i kystlinjen. Som sådan, hvis du kan lide lange strandture, er det måske ikke noget for dig, da du ikke får et langt strandbillede, men det giver dig et lille stykke luksus i nærmest så private omgivelser, som du kan få på øen. Hvis du ikke har et stort budget, så er Pongwe uden tvivl et sted der kommer tæt på paradis!

Læs mere
Matemwe Beach (Øst)

Bedst kendt for lokal kultur og dykning.  Den lange, maleriske strand, Matemwe Beach, har noget af det bedste sand på øen. De traditionelle fiskerhytter findes blandt palmerne på bagsiden af stranden, hvilket giver et fascinerende indblik i den lokale kultur. Matemwe Beach byder på noget af Zanzibars bedste dykning og snorkling, samt fantastisk kitesurfing og sejlads.

Læs mere
Paje Beach (Øst)

Som overalt på østkysten er stranden, Paje Beach, ikke egnet til svømning ved lavvande. Men stedet er populært på grund af dets skønhed og så er det også godt at kitesurfe her.

Læs mere
Bwejuu Beach (Øst)

Vælg Bwejuu Beach, hvis du virkelig skal slappe af. Den palmebeklædte Bwejuu Beach er uden tvivl en af Zanzibars bedste strande. Med 1,5 timer til Stone Town, er det samtidig en af Zanzibars mest stille strande og et yndet valg for rejsende, der leder efter fuldstændig afslapning og ro, samt afsondrethed.

Læs mere
Regioner på Zanzibar

Øen Zanzibar, også kendt som Unguja, er langt den største og mest berømte af de øer, der sammen udgør øgruppen med samme navn, Zanzibar. Selve øen Zanzibar har en kystlinje med masser af forskellige oplevelser. Mød hovedstaden, Stone Town, i vest. Fest og farver i nord. Idyllisk barfodsluksus i øst. Og så selvfølgelig den mere befolkede del og pulserende kultur i syd. Sidst men ikke mindst er der de andre øer i øgruppen, som tilbyder endnu mere afsondrethed og barfodsluksus.
Selvom Zanzibar har mere at tilbyde end "blot" strand, er det dog stadig de paradisiske strande som er trækplastret. Og nedenfor har vi listet de vigtigste områder.

Vestkysten

Hovedstaden på Zanzibar, Zanzibar City, ligger på vestkysten. Ligeledes gør den kendte, Stone Town, der faktisk er den gamle bydel i Zanzibar City. Og intet besøg på Zanzibar ville være komplet uden at man har udforsket de smalle, brostensbelagte gader i Stone Town. Absorber historien, kulturen og køkkenet fra denne tidligere slave- og elfenbenshavn på en guidet tur eller gå blot rundt i dit eget tempo. Der er adskillige steder af interesse spredt rundt i byen. For strandferie anbefaler vi generelt ikke vestkysten, da det føles mere afsidesliggende og strandhotellerne generelt mangler den finesse og karakter man finder i nord og øst. Undtagelsen herfra er dog et par private ø-resorts beliggende ud for kysten, såsom Fumba, og de bør ikke negligeres.


Læs mere
Nordkysten

Den nordlige spids af Zanzibar er hjemsted for de travleste strandresorts i Zanzibar. Dette med udspring i og omkring den mindre by Nungwi, der udover at bygge de traditionelle både, dhows, også har nogle af Zanzibars smukkeste strande. Dette er Zanzibar, når det er travlt, og der er nu et betydeligt antal større resorthoteller, overvejende rettet mod europæiske rejsende. 4 km syd for Nungwi ligger det lidt mere rolige Kendwa, som også har en dejlig strand, men færre feriesteder. Tingene bliver dog lidt livligere her om aftenen under især fuldmånens strandfester. Til trods for det meget leben i nord, er der dog stadig også et par gode boutiquehoteller, som tilbyder en mere rolig oplevelse.

Læs mere
Østkysten

Zanzibars østkyst er foret med lange strækninger af maleriske pudderhvide strande, som ser ud mod et korallrev, cirka 500 -1.000 meter ud for kysten. Bag strandene ligger på land små fiskerlandsbyer og en række strandhoteller spredt blandt kokospalmerne. Østkysten har nogle af Zanzibars bedste strande, og hotellerne har generelt mere plads end dem i nord og i Nungwi-området. Strandene langs østkysten har en meget lav hældning ud i havet, og som et resultat går tidevandet langt ud. Noget der gør det svært at svømme direkte fra stranden ved lavvande. For at kompensere for dette har hotellerne dejlige swimmingpools, så de rejsende stadig kan svømme hele dagen.

Læs mere
Sydkysten

Des længere sydpå du kommer på Zanzibar, des mere befolket bliver det. Og med flere mennesker, kommer mere kultur.  Vejene til sydøstkysten fører gennem Jozani-skoven, der er hjemsted for Zanzibars sjældne Røde Colobus-aber, samt en række andre primater og små antilopearter. Strandhotellerne på sydkysten ligger mere afsondret end dem på den østlige og nordlige kystlinje. Og på trods af øget befolkning, hører strandene i syd til blandt de mest fredelige og afslappede på øen. Men inden du reserverer din rejse til syden, bør du lige overveje en ekstra gang, da de sydlige strande og deres hoteller generelt det ikke er helt så fantastiske som dem i nord og øst. Strandhotellet, The Residence, er dog undtagelsen fra dette og er særdeles populært.

Læs mere
De andre øer

Zanzibar er ikke den eneste attraktive ø i ø-gruppen af samme navn. Det er faktisk muligt at gå længere ind i den afrikanske ø-oplevelse. Mod nord er ligger den mindre og mere stille Pemba Island. Attraktionen er her især dykning og snorkling. Hvis du derimod har Robinson Crusoe-tendenser, så kan du alternativt prøve Mafia- eller Fanjove-øerne. Generelt er Zanzibar-øgruppen oversået med øer, der aldrig har nået det globale verdenskort og vi elsker at dele disse hemmelige skatte med dem, der ønsker at nyde en virkelig autentisk og afslappet strandferie.

Læs mere
Populære rejsemål på Zanzibar
Stone Town (Vest)

Stone Town ligger midt på vestkysten af Zanzibar og er den gamle del af hovedstaden og øens største by, Zanzibar City. Stone Town er opkaldt efter koralstensbygningerne, der blev bygget der i 1800, og er kendt som Zanzibars 'Gamle By' og kulturelle hjerte. Faktisk har kun lidt ændret sig her i de sidste 200 år, og som derfor er byen fyldt med historie. Byens arkitektur går helt tilbage til det 19. århundrede og afspejler de forskellige påvirkninger fra flere underliggende kulturer. På grund af denne rige blanding af kunst og historie blev Stone Town i år 2000 udpeget som et af UNESCOs verdensarvssteder. Og Stone Town er naturligvis et besøg værd på rejsen til Zanzibar. 

Læs mere
Nungwi (Nord)

Nungwi er en charmerende mindre by på den nordlige spids af Zanzibar. I flere år er kystlinjen her steget i popularitet til at blive en af øens mest søgte stranddestinationer. Og her finder du travlhed ved stranden, som udover almindelige rejsende også er befolket af hippier og unge som holder sabatår. Alle nyder scenen med det pudderhvide sand, de tårnhøje palmer og det turkisblå hav, hvor solen glitrer i overfladen. Samtidig er nattelivet her en historie for sig. For der er ikke glamourøse natklubber. Til gengæld er der plads på stranden, hvor bål knitrer, cocktails flyder og musikken for det hele til at gynge. Og når daggry bryder frem, er der endnu en dag til at solbade, svømme og nyde de eksotiske tropiske faciliteter.

Læs mere
Paje (Øst)

Paje er en mindre by med en lagune på den østlige side af Zanzibar og minder meget om Nungwi i nord med sine barer og cafeer, samt yngre publikum af rejsende. Paje er for dem, der nyder vindens spænding, herunder windsurfere, wakeboardere og kitesurfere. Dette skyldes en meget konsekvent side-pålandsvind, der blæser det meste af året. Det er faktisk her, hvor centrene for kitesurfing og de bedste vindforhold kan findes på Zanzibar. Som sådan har Paje dragecentre med det nyeste udstyr, faciliteter og instruktører for at hjælpe besøgende med at få det bedste ud af deres kiteoplevelse. Snorkling og dykning er også relativt populære aktiviteter her, da revene er fremragende. Generelt tiltrækker Paje et yngre publikum af rejsende med deres del af også barer og restauranter langs stranden.

Læs mere
Billeder fra Zanzibar
Spændende oplevelser på Zanzibar

Den tropiske afrikanske ø Zanzibar er blevet kåret som en af de bedste destinationer på planeten. Beliggende ud for Østafrikas kyst tiltrækker Zanzibar tusindvis af turister hvert år til sine pudderhvide strande og svajende palmer. Du kan forvente krystalklart vand, fascinerende koralrev og chancen for at opdage, hvordan det er at svømme med delfiner. Zanzibar tilbyder en række spændende aktiviteter såsom en krydderrute-tur, travle markeder med friske råvarer, fisk og skaldyr og duftende krydderier. Hvis du ikke er sikker endnu, vil disse fem aktiviteter, du skal gøre, måske være med til at overbevise dig. Dette er kun en håndfuld ting at gøre på øen og omegn.Forodhani-markedet

Hver aften kan besøgende nyde et travlt marked, musik og prøve noget fremragende Zanzibar-gademad. Med dagens catch-of-the-day serveret frisk, med de unikke krydderier, som denne ø er kendt for, er dette en must-do-aktivitet for familier eller dem, der ønsker at møde nogle lokale og få venner.

Læs mere
Prison Island (Changuu Island)

Araberne brugte oprindeligt Changuu Island til opbevaring af oprørske slaver under perioden med slavehandel og er rig på både historie og arkitektur. Fængslet blev bygget af briterne, men blev aldrig brugt til dette formål. En kort 30 minutters bådtur fra hovedøen giver dig chancen for at nyde en spektakulær natur og snorkle til alt hvad hjertes lyster. Denne ø er også hjemsted for den truede kæmpe Aldabra-skildpadde.

Læs mere
Dyk ned i dybet

Zanzibar er et dykkermekka. Sigtbarheden i vandet er fremragende, hvilket giver dig chancen for at udforske koralrevene og opdage det unikke havliv, der kalder omkring denne magiske ø . Alternativt er der også rige muligheder for at snorkle. Og sidst men ikke mindst, kan du også leje en båd med besætning for dagen og tag ud i det dybe hav, hvor du får chancen for at fiske efter gulfinnet tun, marlin, bonito og dorado. Dette er en spændende aktivitet med erfarent og venligt mandskab, der viser dig de bedste fiskesteder.

Læs mere
Udforsk Stone Town

Denne smukke by har en utrolig arkitektur, madmarkeder og lokale håndværkere, der sælger interessante og unikke ting. Du kan vælge en privat tur, hvor en guide vil vise dig rundt og fortælle dig om den spændende historie om denne tidligere slavehavn. Medbring et kamera, for der er masser at se, lave og fotografere

Læs mere
De Røde Abers Skov

Den østlige del af hovedøen er hjemsted for en nationalpark kaldet Jozani Forest. Her kan du lære mere om områdets flora og fauna og møde den sjældne røde colobusabe (endemisk i Jozani-skoven og Zanzibars hovedø Unguga), Aders duiker, bushbabies, over 50 arter af sommerfugle og 40 fuglearter.

Læs mere
Krydderiøens fortræffeligheder

 Udforsk små traditionelle gårde i landdistrikterne, der dyrker nelliker, vanilje, muskatnød, kardemomme og andre krydderier samt læge- og prydplanter og tropiske frugter. En sjælden oplevelse, der ikke efterlader dig i tvivl om, hvorfor Zanzibar omtales som krydderiøen

Læs mere
Historie

Zanzibars historie går mere end 2000 år tilbage, da øerne handlede med skibe fra Persien, Arabien og Indien. Fra omkring det 10. århundrede bosatte grupper af immigranter fra Shiraz (Persien) sig på øen og blandede sig med lokalbefolkningen.
I det 16. århundrede etablerede portugiserne en handelsstation, før de blev fordrevet af omanske arabere et par århundreder senere. I 1840 flyttede sultanen Said sin hovedstad fra Muscat til Zanzibar, hvor de omanske arabere dannede en elitegruppe af godsejere og herskere. Indiske bosættere dannede en købmandsklasse, og øen blev et vigtigt centrum for regionalpolitik og fokuspunkt for slavehandelen.
I 1890 blev Zanzibar et britisk protektorat, før det opnåede uafhængighed i 1963.
I 1964 blev sultanen væltet og næsten alle etniske arabere og indere fordrevet. Senere samme år gik Zanzibar og Tanganyika sammen og dannede Tanzania. Siden da er mange af de fordrevne folk vendt tilbage.