Safarirejser og badeferie i Kenya

Som den ultimative 'bush og strand' - destination, er Kenya er et klassisk rejsemål, der appellerer til både bryllupsrejser og familier, samt alle derimellem. Uanset hvor mange gange du har set tidernes nok mest populære musical, Løvernes Konge, vil intet forberede dig på den ægte vare. Landets tiltrækning går hånd i hånd med de romantiske landskaber, der er udødeliggjort af forfattere som Karen Blixen med ’Out of Africa’. Oplev det bølgende græs på savannens sletter oversået med gazeller og giraffer. Se floderne, hvor krodiller og flodheste lurer under overfladen. Rejsen til Kenya er en chance for at se edens have med dyrelivet strejfe frit. Ikke mindst under den store vandring, hvor 2 millioner zebraer og gnuer krydser udtørrede sletter og floder for at finde vand og frisk græsning. Og som om det ikke er nok, kan der afsluttes med en sublim strandferie på kanten af det indiske ocean.
Se alle rejser
Hvornår skal man besøge Kenya?

Kenya har et fantastisk klima til safari det meste af året, men det bedste tidspunkt at besøge er mellem juni og oktober, når vejret er varmt, men ikke fugtigt, og hvor vildtvisningen er fremragende. Kenya er også en fantastisk mulighed for vintersol, men det kan være mere fugtigt mellem oktober og maj. Den største regntid, man skal undgå, er i april og maj, hvor de forskellige safarihoteller (lodges) og lejre generelt er lukkede. Der er også en kortere regntid, der falder i løbet af november og december, hvor de fleste lejre dog forbliver åbne.

Rejsetemaer for Kenya

Det er virkelig vigtigt, at når du overvejer dit valg af rejsemål også overvejer, hvilken type rejse du hælder mest til. Det er selvfølgelig aldrig enten eller, men det vil være godt at have gjort sig nogle grundlæggende tanker om, hvad rejsen skal indeholde og bære præg af. Hvis du bare vil nyde en rigtig god strandferie og gerne vil slappe af, så skal det nok ikke være kulturelle og historiske oplevelser, som skal præge din rejse. Hvis du derimod er til meget aktive ferier, samt at møde og opleve den lokale kultur, da kan en hel uge på en paradis-ø i Det Indiske Ocean også komme til føles lidt for lang. Nedenfor har vi skitseret nogle af de forskellige rejsetyper, der typisk kan præge en rejse til Kenya.

Safari

Kenya har længe været etableret som en fremragende destination for safarirejser og har et rigt dyreliv med ikoniske landskaber og rigelig med indkvartering, der passer til ethvert budget. Safarier i Kenya omfatter game drives, bush-vandringer og ridning, samt en af Kenyas bedste og mest unikke oplevelser: muligheden for at møde masai-folket.

Se rejser her
Strand

At følge en eventyrlig safari med en barfodet luksus badeferie er en vedvarende populær formel. Kenyas kystlinje har sine egne badebyer, smukke hvide sandstrande med masser af aktiviteter og vandsport til rådighed, men vi anbefaler normalt at tage lidt længere ned ad kysten for en mindre overfyldt og mere prisvenlig strandoplevelse.

Se rejser her
Familie

På en familiesafari i Kenya kan hele familien lære om Maasai-kulturen, om de 'store fem' og om hvordan man sporer dyr. Landet er hjemsted for nogle vidunderlige familievenlige hoteller, hvor også strandene på den kenyanske kyst og de omkringliggende øer er gode for børn. På kysten kan alle udforske Det Indiske Ocean lokale ruiner, udfordre deres forhandlingsevner på markederne eller prøve nogle af de mange vandsportsaktiviteter.

Se rejser her
Aktiv

Safari og badeferie er ubetinget Kenyas største trækplaster og forbindes ikke just med aktive rejseformer. Eller? For i forbindelse med safari, er der i Kenya reservater, hvor guidede vandreture faktisk giver en bedre safarioplevelse end det at køre i 4WD. Og langs strandene på østkysten er der mulighed for snorkling og anden vandsport. Dertil kommer Mount Kenya, og bjergets flotte vandreruter. Ligeledes er der i en del parker også mulighed for spændende safari på hesteryg. 

Se rejser her
Romantik

Kenya er en fantastisk destination for romantiske rejsende. Camps og lodges af høj kvalitet, store vildtområder og tæt dyreliv sikrer en enestående oplevelse. Kenya er en af Afrikas originale og mest romantiske destinationer. Fremragende nationalparker og uberørte strande tilbyder alt, hvad det romantiske par måtte søge. Dertil kommer flyforbindelser til Seychellerne, Mauritius og Zanzibar, som kun giver flere muligheder for at afslutte rejsen med en strandferie i paradis.

Se rejser her
Dykning & Snorkling

Det kenyanske barriere rev er det næstlængste rev i verden og dækker en afstand på mere end 225 km fra Shimoni til Malindi. Revet er et af verdens største dykkersteder, kun overgået af det prestigefyldte Australiens Great Barrier Reef og i niveau med revene i Det Røde Hav ved Egypten. Dykning på Kenyas kyst vil helt sikkert være en enestående marine-safari-ferie i Det Indiske Ocean. Farvandet langs den kenyanske kyst byder på flere dykkersteder, der opfylder enhver dykkers ønskeliste.

Se rejser her
Nationalparker i Kenya

Kenyas er kendt som 'safariens hjemsted' og har længe budt besøgende velkommen til at opleve dets utrolige dyreliv og har et stort netværk af 54 nationalparker og vildtreservater på sit navn, som alle er juveler i sin funklende krone. Disse parker og attraktioner varierer i både omfang og skændsel, fra den populære og verdenskendte Masai Mara Nationalpark og dens fremragende Big Five-vildtvisning til det mere utæmmede vildmarksterræn og mindre udviklede Meru National Park. Det betyder, at uanset din tilbøjelighed og dit budget kan vi finde det rigtige område for dig til at fuldende din afrikanske safarioplevelse i den ultimative traditionelle safari-destination. Her finder du information om de forskellige nationalparker, hvor du kan lære mere om, hvad du kan forvente i hvert område. Kenya er den ultimative safaridestination og du kan udforske mere nedenfor, hvor vi har listet nogle af vores yndlingsparker og reservater.

Masai Mara National Park

Dette nationale reservat er synonymt med både dyreliv og masai-stammerne. Maraen er en scene for den store migration og ser omkring to millioner gnuer og zebraer vælte ind i den fra juni-oktober – hvis de overlever den usikre Mara-flod-krydsning. De omkringliggende Masai-konservatorier giver mulighed for at tilbringe tid med dette fascinerende folk, med bushwalks, landsbybesøg og krigertræningslektioner!

Læs mere her
Læs mere
Amboseli National Park

Amboseli danner rammen om en klassisk postkortscene i Kenya. Kilimanjaros sneklædte top toner i baggrunden over store flokke af elefanter, der bevæger sig over sletterne nedenfor. Her finder du "The Big Five" sammen med flodheste og fugleliv i de fugtige sumpområder, der næres af smeltevand fra bjerget. Det er tilladt at tage på safari til fods og natlige game drives i de naturområder, der grænser op til parken. Amboseli er bogstaveligt talt en grøn smaragdjuvel i det støvede sydlige Kenya. Det er en kendt destination for vilde dyr i Afrika, især når det kommer til elefanter.  

Læs mere her
Læs mere
Lake Nakuru National Park

En af Rift Valleys otte søer er Nakuru. Omgivet af forrevne skråninger, smaragdgrønne skove og et vandfald eller to, tiltrækker den et bredt udvalg af dyreliv, herunder talrige rovdyr, giraffer, bøfler, samt både sorte og hvide næsehorn. Se det hvide næsehorn vandre blandt langs bredden og sørg for at have din kikkert klar til det fænomenale fugleliv. Flamingoer kan dukke op, og med god grund. Utallige naturdokumentarer har vist de fluorescerende skyer dannet af en million lyserøde fugle, der svæver højt over sodavandssøen. Desværre er flamingobestanden ikke så stor som før på grund af stigende vandstand, men så er der så meget andet. Meget andet. Mød bøfler, leoparder, elefanter, sort eller hvide næsehorn og løver, der alle kalder parken deres hjem. Dette sammen med en masse flodheste i den nordlige del af søen og tusindvis af andre charmerende vandfugle. Nakuru er en intens park uden lange kørsler.

Læs mere her
Læs mere
Laikipia Plateauet

Kenya er måske en af Afrikas største destinationer for rejsende - men det centrale og nordlige Kenya forbliver stadig mere uberørt end resten af Kenya. Herunder Laikipia, der er et kludetæppe af lokale områder der er fredet og hvor de lokale samfund forvalter jorden på bedste vis. Ud over at beskytte dyrelivet - især de 100 sorte næsehorn, samt de sjældne vilde hunde - beskæftiger og træner de lokale lodges det meste af den lokale befolkning, hvor overskuddet investeres tilbage i lokalsamfundet og bevaring. Laikipia Plateauet vil altid være et højdepunkt på enhver rejse til Kenya.

Læs mere her
Læs mere
Samburu National Park

Langt fra de store navneattraktioner i syden modtager Samburu få besøgende; det føles som en ægte afrikansk vildmark. Ewaso Ng'iro-floden nærer Samburus ujævne vegetation og rigelige dyreliv - Elsa the Lioness blev opvokset her, den berømte stjerne i Born Free. Løve, gepard og leopard strejfer rundt i parken og ses bedst under solopgang eller solnedgang.

Læs mere her
Læs mere
Tsavo East National Park

Tsavo Øst og Vest danner tilsammen Kenyas mest ekspansive beskyttede område, og huser omkring en tredjedel af landets elefanter. Tsavo er således den største park i Kenya og er et voldsomt stort område med tørre buske, beboet af enorme flokke af rødfarvede elefanter og samtidig dramatisk gennemskåret af Galana-floden. Selve Tsavo East (Tsavo Øst) har et meget fint dyreliv – lokket hertil af kilder, floder og vandfald, samt sumpområder og søer. Ud over de mange elefanter, da hold også øje med flodheste og krokodiller, samt bøfler, sorte næsehorn, løver og leoparder. De nærved liggende Chyulu Hills takkede lava landskaber skaber en surrealistisk kulisse.

Læs mere her
Læs mere
Tsavo West National Park

Tsavo East og West danner Kenyas mest ekspansive beskyttede område, og huser omkring en tredjedel af landets elefanter. Tsavo West er det bedste bud på dyrelivet – lokket hertil af kilderne, floder og strømfald samt sumpområder og søer. Hold øje med flodheste og krokodiller samt bøfler, sort næsehorn, løve og leopard. Chyulu Hills takkede lavalandskaber skaber en surrealistisk kulisse. This extensive park of volcanic landscapes encompasses rolling savannah, woodland and streams, and the magnetic attraction of Mzima Springs. 

Læs mere her
Læs mere
Meru National Park

Merus ry blev skæmmet af ødelæggende krybskytteri i slutningen af 1980'erne. Men heldigvis er antallet af dyr igen stigende, og der er endda sorte næsehorn at finde. Og de store dyr ses nu strejfe omkring på de rige, græsklædte sletter og i den tropiske flodskov. Uspoleret natur, sjældent dyreliv og en mulighed for at hvile og slippe af den ellers slagne safarivej i Kenya - det er Meru. Og parken giver nu selv de mest erfarne safarirejsende en mulighed for at opleve nye og mere intime øjeblikke i naturen. Bortset fra elefanter, bøfler og løver kan du også være heldig at få et glimt af sjældne Grevys zebraer, netgiraffer, små kuduer og mere end 400 fuglearter i Meru National Park.

Læs mere
Nairobi National Park

Nairobi National Park er Kenyas første nationalpark. Beliggende i udkanten af hovedstaden er Nairobi National Park den eneste park i verden, der ligger inden for en hovedstad. Med sine kun 117 km² er den en af landets mindste parker, men der er stadig rigeligt med dyreliv. Den bliver ofte omtalt som Kifaru Ark på grund af sin succesfulde rolle i bevaringen og beskyttelsen af næsehornet - Kifaru betyder næsehorn på swahili. I dag er der cirka 50 næsehorn i parken, den tætteste koncentration af sorte næsehorn i Afrika.

Læs mere her
Læs mere
Regioner i Kenya

Nationalparken, Masai Mara, i den sydlige region, er det sted, man skal tage hen i Kenya for at opleve den dramatiske gnuvandring. Men der er så meget mere at opleve. Andre klassiske storvildtsdestinationer såsom Amboseli og Tsavo er let tilgængelige, ligesom f.eks. det nyligt åbnede Laikipia, i det centrale Kenya. Og efter dramaet fra en Kenya-safari, hvad kunne så være bedre end et par dovne dage på en kridhvid sandstrand? Kenyas tropiske kyst byder på alt fra summende feriesteder til eksklusive ø-gemmesteder, hvilket gør landet ideelt til safari- og strandferier. Vælg din bolig, transport og rejseplan - bo i fornuftige teltlejre eller luksuriøse lodges. Vælg blot en region eller kombiner de forskellige regioner i Kenya og oplev landets utrolige nationalparker, rige dyreliv og paradisiske strande på kanten af Det Indiske Ocean.

Sydlige Kenya

Ingen tur til Kenya er komplet uden at besøge en eller flere af de store parker og reservater, der ligger langs grænsen til Tanzania i det sydlige Kenya. Masai Mara Game Reserve er en forlængelse af Tanzanias Serengeti Nationalpark, og denne region med velvandede græsarealer iscenesætter den spektakulære årlige gnuvandring. Kilimanjaro giver Amboseli National Park en fantastisk baggrund, mens de kombinerede Tsavo East og Tsavo West nationalparker er det største beskyttede dyrelivsreservat i Kenya og hjemsted for store flokke af vildt, især elefanter.

Læs mere
Centrale Kenya

Det centrale højland, der groft dækker regionen nord for Nairobi til Isiolo, er domineret af Mount Kenya, som kan bestiges på en organiseret 5-dages vandretur. Nord for bjerget ligger Laikipia-plateauet, en tidligere region for ranching, der nu er blevet genopbygget med vilde dyr. Vest for Mount Kenya ligger Aberdares National Park, som ikke er din typiske afrikanske vildtpark, da terrænet er hedeagtigt, skovklædt og ofte indhyllet med tåge, selvom det har et rigt dyreliv.

Læs mere
Kysten & Øerne

Kenyas kystlinje kan konkurrere med enhver tropisk stranddestination. Her tilbydes alt fra de luksuriøse feriesteder på fastlandet til også de lækre afsondrede øer, drysset rundt i det varme Indiske Ocean. På fastlandet finder man Diani's 10 km hvide sandstrand, der er et klassisk tilflugtssted med palmer og farvestrålende rev ud for stranden. Øen Lamu byder på arkæologiske steder såvel som hvide strande, og strandbyen, Malindi, har en god blanding af overkommelige hoteller, restauranter og barer ved sin strand.

Læs mere
Nordlige Kenya

Det nordlige Kenya – opdelt af den gigantiske Turkana-sø – er en af landets bedste regioner for kulturel kontakt, og de skovklædte bjerge har lokale mikroklimaer og meget dyreliv. De store udtørrede og stenede ørkener i det nordlige Kenya er fjerntliggende og isolerede, adgangen er vanskelig, og i de senere år har området lidt under tørke, og dele er blevet besat af flygtninge fra det krigshærgede Somali og Sudan. En stor del af området er også plaget af vold mellem stammer og banditry, og turister bør tage lokale råd, før de rejser i regionen. Samburu National Reserve er det eneste stop på det traditionelle turistkredsløb i denne region, selvom Lake Turkana og Marsabit nationalparker er andre sjældent besøgte muligheder.

Læs mere
Vestlige Kenya

Vestlige Kenya er et af de mindst besøgte områder i landet, da der ikke er nogen store vildtparker til at tiltrække besøgende. Det bakkede, frugtbare landskab, præget af slående grønne teplantager, er smukt og har nogle imponerende geografiske træk. Mount Elgon er det næsthøjeste bjerg i Kenya, og Lake Victoria er den næststørste ferskvandssø i verden. Kakamega-skoven er det sidste stykke tropisk regnskov tilbage i Østafrika, mens den lille Saiwa Swamp National Park beskytter den sjældne og sky sitatunga-antilope.

Læs mere
De bedste strande i Kenya

At afslutte en eventyrlig safari med en badeferie i barfodsluksus er en klassisk opskrift. Kenyas kystlinje har sine egne badebyer, smukke hvide sandstrande med aktiviteter og vandsport til rådighed. Hvidt sand, turkisblå hav og farverige koralrev. Disse kystområder i Kenya har noget at tilbyde både solsøgende strandløver og badenymferne, der vil dyppe sig i Det Indiske Ocean.  Hængekøjen mellem palmerne, en kølig kokosmælk og så havets varme bølger er det rene paradis og perfekt til afslapning efter en begivenhedsrig safari. Dertil kan strandferien også sagtens stå alene uden at man først skal på safari. De smukke paradisstrande ligger på lige linje nord og syd for havne- og strandbyen, Mombasa. Og skulle Kenya-kysten så alligevel ikke være helt ideel for dig, eller rejser du på det "forkerte" tidspunkt af året til en strandferie, er der alternative destinationer at overveje som Dubai, Zanzibar (Tanzania), Mauritius og Seychellerne.  Nedenfor har vi håndplukket de vigtigste strande med udgangspunkt i netop Mombasa - fra nord til syd.

Lamu Island (Nord)

Klassisk barfodsluksus. Dejlige strande med dykning og snorkling på uberørte rev, dhow-krydstogter ved solnedgang og svømning med delfiner - det uspolerede Lamu-øhav kombinerer alle elementerne i en fantastisk strandferie og er et perfekt supplement til en Kenya-safari eller som en sensationel bryllupsrejsedestination. Fremragende luksusindkvartering er tilgængelig både på Lamu Island og den nærliggende Manda Island.

Læs mere
Malindi Beach (Nord)

Kenya har et uendeligt udbud af smukke steder, fantastisk natur og tidløse byer. En af disse tidløse byer er kystbyen Malinda. At sige, at turisme er selve livlinen i denne smukke kystby ville være en underdrivelse. Den travle by Malindi har ikke Lamu's arkitektur eller Watamus charme, men dens historiske seværdigheder, dens egen marinepark og strækninger af sandstrande udgør den. Byen er især populær blandt italienske turister. Hendes er en ultimativ guide til Malinda by, en af de bedste attraktioner at besøge i Kenya.

Læs mere
Watamu Beach (Nord)

Lille, tilbagelænet og herligt lavmælt, er Watamu et stykke uforfalsket ro på Kenyas kyst ved Det Indiske Ocean. Dette er ikke stedet at komme, hvis du leder efter glitrende hoteller og cocktailbarer. Derimod er sandsynligheden større for at finde gamle mænd, der spiller bao og ubundne æsler, der traver ned ad gaderne end rejsende, der nipper til piña coladas. Men stranden er blændende smuk, og Watamu Marine National Park byder på sublim dykning og snorkling blandt uberørte koraller og mangefarvede fisk.

Læs mere
Kilifi Beach (Nord)

To timer nord fra Mombasa finder du Kalifi. Denne stranddestination er populær blandt udstationerede mennesker, og sammenlignet med Diani ser man mindre af feriestedets turisttype. Udover den smukke strand er Kilifi kendt for sin å. Det perfekte sted for alle dine foretrukne vandsportsaktiviteter. Sejlads, surfing, wakeboarding, vandski, sup boarding, kajaksejlads - alle former for vandsport tilbydes. Nautilus og Boatyard er rigtig gode restauranter, der byder på fine restauranter.

Læs mere
Mombasa Beaches

Strandene i Mombasa er kun en kort 18 kilometers kørsel fra lufthavnen. Her finder du strandene NyaliKenyattaBamburi og Shanzu, der venter på at forbløffe dig med deres skønhed og lette tropiske brise fra Det Indiske Ocean. Som dykker vil du sætte pris på den blændende undervandsverden i Mombasa Marine National Reserve. Og hvis du samtidig er til kultur, vil du opdage, at selve Mombasa by, kan nås på en dagstur. Millionbyen ligger reelt på en ø, som nås via bro og færge.

Læs mere
Diani Beach (Syd)

Lige syd for den lune by Mombassa er Dianis fejlfri, postkort-perfekte strand let at komme til og det perfekte sted at smide dine safari-khakier og forkæle den indre strandgudinde (eller gud). En afslappet nærkamp af boutiquehoteller, private huse og castway-chic tilbagetog, resortet er væsentligt mere sofistikeret end nogle andre på kysten, men stadig perfekt charmerende. Om dagen handler livet om det varme, turkise hav med kitesurfing, paddleboarding, snorkling og sejlads. Om natten, tag ind til byen for farverige cocktails, mens solen synker, og vælg de fantastiske restauranter og barer.

Læs mere
Chale Island (Syd)

Intim, malerisk og beliggende kun fire grader syd for ækvator, er Chale Island det perfekte sted til virkelig at slappe af og komme væk fra verden. Selvom øen kun ligger 600 meter fra fastlandet, føles den en verden væk på grund af det omkringliggende turkise hav, der samtidig er rig på koraller og fisk. Øen er dækket af tyk tropisk vegetation og har øen én hovedstrand, samt flere små afsidesliggende strande, hvor dine fodspor meget vel kan være de eneste i sandet. Hvis man ikke medregner Havskildpadderne, som kommer for at lægge deres æg på øen. Øen lægger plads til det eksklusive resort, The Sands.

Læs mere
Msambweni Beach (Syd)

Der er en lang grusvej, der løber ned ad Kenyas sydkyst. Den starter i Mombassa, slynger sig forbi Diani og stikker til sidst ud lidt længere fremme, på et æterisk sted, hvor landskabet bliver mere landligt, havet mere turkis (virkelig) og mangoerne mere saftige. Og det sted er Msambweni; en charmerende billedskøn fiskerby og vogter af en af de mest uspolerede strande på den kenyanske kyst. Du finder heller ikke nogen enorme turistelskende hoteller eller lunkne buffeter her - kun en håndfuld øko-chic gemmesteder og en vildt, rent tropisk sandstrækning. Og har vi nævnt, at dykningen også er ret god? Det lyder som vores slags sted...

Læs mere
Funzi Island (Syd)

Funzi Keys er en lillebitte ø på Kenyas sydkyst, som er adskilt fra hovedøen Funzi af tykke mangrovesumpe. Begge øer ligger meget afsides og kan kun nås med båd eller fly. Når du ankommer med fly, ser du turkisblåt vand, strimler af hvidt sand og tæt tropisk vegetation. Dhows sejler på havet, og i miles og miles rundt er der kun vildmark. Vakle træstier fører dig gennem mangroverne til den lille ø Funzi Keys, og når du først er her, vil du aldrig forlade stedet.

Læs mere
Billeder fra Kenya
Mount Kenya i Kenya | 4.985 m (5.199 m)

Mount Kenya er godt nok ”kun” Afrikas næsthøjeste top og derfor ikke lige så kendt, som Mount Kilimanjaro i Tanzania. Men måske burde Mount Kenya være bedre kendt, da en vandring til toppen af Mount Kenya er også bedre oplevelse end Kilimanjaro. Mount Kenya er også en sovende vulkan, men kan prale samtidig prale af mere dramatiske og evigt skiftende landskaber, samt et rigt dyreliv og nok mest vigtig, en oplevelse uden de menneskemængder, der huserer på toppen af Kilimanjaro.
Der er i alt 7 ruter, der leder op ad bjerget til vandretoppen Point Lenana (4.985 m), hvor de 3 vigtigste er Sirimon-ruten, Chogoria-ruten og Naro Moru-ruten. Dertil kommer den noget mindre besøgte Burguret-rute. Alle ruter kan enten stå alene eller som kombinationer med andre ruter. Og oftes kombineres ruterne til de 3, som er vist nedenfor her.

Sirimon - Chogoria | 5 dage

Dette er kombinationen af to af de mest naturskønne ruter til toppen af Mount Kenya, Sirimon og Chogoria. Her tilbydes en unik oplevelse, da ruten har et stort udvalg af landskaber og er med dette en særdeles spektakulær rute. Sirimon-ruten er på den vestlige del af Mount Kenya og går gennem den tørre side af bjerget. Kæmpetræer og et stenet terræn venter dig her. På vejen ned ad Chogoria-ruten mødes du af en helt anden udsigt med frodige bambus- og højlandsskove. På ruten bor man i hytter eller camperer. Denne rute er vores favorit.

Læs mere
Burguret - Chogoria | 7 dage

Denne rute er en rigtig lækkerbisken for alle, der ønsker at undgå overfyldte stier og er villige til det specielle og ekstra udfordrende. Burguret var banebrydende under kolonitiden, men blev glemt igen og åbnede først igen i begyndelsen af 90'erne. At klatre op ad Burguret ruten er en rigtig udfordring, hvor man følger tilgroede vildtstier gennem tæt busk. Der gåes ned igen ad den mest naturskønne og meget interessante Chogoria-rute. Der er ingen bjerghytter, så der camperes i naturen. Har man fysikken og tiden, er denne rute også at anbefale.Læs mere
Naro Moru - Sirimon | 4 dage

Den hurtigste og mest direkte rute til Point Lenana (4.985 m) er Naro Moru-ruten. På grund af det korte antal dage er det ofte en meget populær rute. Men ruten er også meget stejlere end andre ruter og har også den berømte 'lodrette mose', som er en særlig stejl del af ruten med masser af mudder, der bedst krydses i gummistøvler. På grund af dens stejlhed har den dårligere akklimatisering og mindre procendel, som når toppen. Nedstigningen sker ad Sirimon ruten på den nordvestlige side af Mount Kenya, der er meget mere naturskønt.

Læs mere
De største byer i Kenya
Nairobi

Nairobi er ikke kun hovedstaden i Kenya, men også den største og mest berømte by i landet med omkring 3 millioner indbyggere. Omkring 60 procent af Nairobis indbyggere bor i slumkvarterer, hvoraf der er mere end 200. Udover byens centrum omfatter byområdet også Nairobi National Park, et stort vildtreservat, hvor det truede sorte næsehorn opdrættes. Derudover lever der i parken giraffer, zebraer og løver. Ved siden af det er en berømt babyelefant børnehave drevet af David Sheldrick Wildlife Trust. Nairobi bruges ofte som base for safari til andre dele af Kenya.

Læs mere
Mombasa

Mombasa, Kenyas næststørste by med omkring 800.000 indbyggere, ligger direkte ud til Det Indiske Ocean. Det er også den vigtigste havneby på det østafrikanske kontinent. Nok det mest slående vartegn i Mombasa er de enorme stødtænder, som er sat op i form af en buegang og kan genkendes på afstand. Nyali-broen er en vigtig forbindelse til fastlandet såvel som til byen og nordkysten.  Fort Jesus er en italiensk bygning fra det 16. århundrede, som overlevede trods adskillige militære konflikter og stadig er intakt den dag i dag. Det er siden blevet erklæret et nationalt monument af regeringen og er under særlig beskyttelse.

Læs mere
Kisumu

Kisumu har omkring 322.000 indbyggere, hvilket gør den til den tredjestørste by i Kenya. Havnebyen ligger i det vestlige Kenya ved Victoriasøen og Rift Valley. Det er også centrum for Luo-folkegruppen. I centrum af Kisumu er det gamle markedsdistrikt værd at se, for små, hyggelige restauranter inviterer dig til at spise, og de gamle indiske butikker frister dig til at kigge rundt. Der er selvfølgelig også gadesælgere, som højlydt gør opmærksom på sig selv. Der er en zoologisk have på bredden af Lake Victoria, som er hjemsted for den sjældne Sitatunga-antilope. På Kisumu-museet kan besøgende lære mere om beboernes hverdag og kultur. En Luo-gård er direkte knyttet til museet, hvilket giver et mere detaljeret indblik i denne stammes traditioner.

Læs mere