Øen i Den Thailandske Golf har meget at byde på for naturelskere og økoturister

Koh Phangan er en ø i den sydøstlige del af Thailand, beliggende i Den Thailandske Golf. Øen er kendt for sine smukke strande, afslappede atmosfære, samt Fuldmåne-fester på sydspidsen af øen, hvor unge fester på stranden en gang om måneden. De senere år er øen især blevet en populær destination blandt familier og par, der søger ro og afslapning i smukke eksotiske omgivelser. Og dermed tilbyder Koh Phangan noget for alle aldre og en hver rejsende.
Billeder fra Koh Phangan
Eventyr og romantik på Koh Phangan

Koh Phanang er en smuk paradisø nord for Koh Samui i Thailandbugten. Med båd kan du sejle fra Koh Samui til Koh Phangan på kun 30 minutter, hvilket mange vælger at gøre når de besøger Sydøstthailand. Koh Phangan er en idyllisk feriedestination som både byder på luksusresorts, vilde naturoplevelser og en afslappet atmosfære. En ferie på Koh Phangan kan tilpasses alle, uanset om du er den eventyrlystne rejsende eller søger en romantisk badeferie.

Det bedste tidspunkt at besøge Koh Phangan

De fleste besøger Koh Phangan mellem januar og april, hvor man kan opleve de bedste vejrforhold til en strandferie. Mellem maj og september er der monsun i Thailand, denne mærkes dog ikke så voldsomt på Koh Phangan, hvor der højest er lidt ekstra vind, flere skyer og enkelte regnbyger, hvorfor det også er et udmærket tidspunkt at besøge øen. Mellem oktober og december er der til gengæld meget regn, og bådafgangene til og fra Koh Phangan er begrænset.

Aktiviteter

Oplev den smukke natur på Koh Phangan, de bjergrige landskaber er perfekte til vandreture og klatring. Tag fx ruten til vandfaldene Nam Tok Phaeng eller Than Sadet og nyd de smukke udsigter over byen. Lej en scooter og udforsk øens afkroge og de mange forskellige strande, vandreture og vandfald. Det er let at komme rundt på de små veje, og du har mulighed for at få set en side af øen du ellers ikke ville komme i nærheden af.

Tag på snorkelture ud for kysten, eller giv dig i kast med alverdens vandsport langs stranden. Søger du pumpende adrenalin og fart over feltet er der rigelige aktiviteter for dig når du rejser til Koh Phangan.

De bedste strande på Koh Phangan

Du kan ikke rejse til Koh Phangan uden at nyde en dag eller to på en af de mange lækre strande rundt omkring på øen. Koh Phangan har flere forskellige strande at vælge i mellem med hvert sit særpræg. Både de store populære strande, fyldt med turister, strandboder og vandaktiviteter, men også de små hemmelige strande, hvor man kan nyde stilheden og omgivelserne i fred. 

Full moon party

Koh Phangan er berømt og berygtet for de vilde Full Moon Parties, hvor særligt unge rejsende og backpackere slår sig løs med store drinks, høj musik og dans til den lyse morgen. Festen foregår en gang om måneden, ved fuldmåne, på stranden Haad Rin, som består af to små strande i øens sydlige ende. Mellem 10.000 og 30.000 mennesker deltager i disse fester, hvor du også kan opleve ildshows, jonglører og meget andet.

Gode grunde til at rejse til Koh Phangan
  • Udforsk Koh Phangans flotte strande
  • Slå dig løs til et Full Moon Party
  • Lækre restauranter og strandbarer
  • Luksus resorts
  • Venlig lokalbefolkning
  • Fantastiske muligheder for dykning, både for begyndere og øvede
  • Fisketure i traditionelle longtailbåde
  • Than Sadet Nationalpark
background graphic