Det sydøstlige Thailands paradis-ø

Drømmer du om at besøge en ægte paradisø er Koh Tao svaret, særligt for dem der vil udforske livet under havets overflade. På Koh Tao er vandet klart og lunt, sand-strandene er dækket med palmer og stemningen er rolig og afslappende. Koh Tao er den perfekte feriedestination for dig der vil nyde livet på stranden og i vandet, men også vil tage på opdagelse i omgivelserne.
Billeder fra Koh Tao
Skildpaddeøen

Navnet Koh Tao kan oversættes til Skildpaddeøen. Øen har fået sit navn på grund af dens form som minder om en skildpadde. Koh Tao ligger i den Thailandske Golf, og er en ø med endeløse hvide sandstrande, strøet til med palmetræer, skovklædte bakker og lunt og roligt badevand.

Koh Tao ligger omkring 40 kilometer nord for Koh Phangan, og blev først opdaget af turister for et par årtier siden. Øen er endnu ikke helt så turistet som fx storesøster øen Koh Samui, men der er stadig et godt udvalg af restauranter og butikker i de større byer.

Hvordan kommer man til Koh Tao

Du kan komme til Koh Tao ombord på en færge fra fastlandet eller Koh Samui. Færgen sejler kun et par gange om dagen, og du bør være opmærksom på forsinkelser, og sætte god tid af til rejsen, særligt hvis du har booket videre transport fra fastlandet eller Koh Samui sammen dag.

Klima og vejr på Koh Tao

Med beliggenheden i det sydøstlige Thailand, kan du som rejsende forvente masser af godt vejr på Koh Tao. Højsæsonen er mellem januar og april og igen mellem juli og september, hvor temperaturerne er høje og regnbygerne yderst sjældne. Mellem oktober og december kan særligt havet være mere voldsomt, hvilket kan forårsage aflyste eller forsinkede færger til øen.

Dykkernes paradis

Dykning på Koh Tao er noget af det bedste du finder i den Thailandske Golf, blandt andet på grund af lokale og internationale organisationer der arbejder for at beskytte økosystemet i området. Koh Tao er nemlig en vigtig yngleplads for havskildpadder, og hvis du er heldig, kan du få lov til at opleve nogle af dem i deres naturlige miljø. I vandet omkring Koh Tao kan der også spottes hvalhajer, tyrehajer og meget mere. Koh Tao er det eneste sted i Thailand med en sådan diversitet i havets dyreliv.

Vandet i Koh Tao er meget klart og for det meste helt roligt, hvilket også er grunden til at mange rejsende får deres første og måske bedste dykkeroplevelser her. Der mange forskellige muligheder for at tage dykkerkurser på øen, og forholdene til nybegyndere er eminente. Koh tao er også et anerkendt sted til fridykning, og der er flere forskellige skoler på øen der har specialiseret sig i netop dette.

De bedste strande på Koh Tao

Koh tao byder på et stort udvalg af fantastiske og paradisiske strande. Lange hvis sandstrækninger med lunt og glasklart vand. Her er badeforholdene helt i top med meget lavet vand, der er perfekt til at slappe af i eller til familiens mindste medlemmer. 

Udforsk Koh Tao på scooter, cykel eller i båd

Koh Tao er en forholdvis lille ø med lidt trafik, men stadig med veludviklede veje, hvilket gør det oplagt at leje en scooter eller en cykel og udforske øen på egen hånd. Her kan du fx besøge udsigtspunktet John Suwan, som byder på fantastiske udsigter over øen eller opleve munkene i det buddhistiske tempel Wat Koh Tao, og få et større indblik i deres ritualer, traditioner og helt særlige livsstil.

Du kan også kaste dig ud i klatring eller bouldering på koh Tao, særligt omkring Chalok Baan Kao regionen.

En populær aktivitet på øen er også de mange forskellige bådturer der tilbydes. Her kan du blive sejlet hen til de bedste snorkelsteder og besøge andre små øer i området.

Koh Taos 6 højdepunkter
  • Et af de bedste dykkersteder i Sydøstasien
  • Strand, shopping og mad ved Sairee stranden
  • Snorkling ved Tanote Bay
  • Tag et dykkercertifikat
  • Svøm med revhajer
  • Udforsk øen på egen hånd på cykel eller scooter
background graphic